21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 13:45

Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τον υποψήφιο δήμαρχο Νάσο Ηλιόπουλο

Τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων κ. Νάσο Ηλιόπουλο υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας και τον ενημέρωσε για την πολιτική που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Αθήνα, με έμφαση στην κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

Μετά τη συνάντηση οι κ.κ. Καμίνης και Ηλιόπουλος δήλωσαν:

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ  «Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα στο Δημαρχείο τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Νάσο Ηλιόπουλο. Τον ενημέρωσα για το έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Αθήνα και κυρίως εκείνο που έχει προοδευτικό πολιτικό πρόσημο και θεωρώ αναγκαίο να συνεχιστεί. Συζητήσαμε εκτενώς για όλα θέματα, ζητήματα που και ο ίδιος έχει ευαισθησία, όπως η στήριξη 40.000 ανθρώπων στην πόλη, μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας, ο πρωταγωνιστικός ρόλος του δήμου στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, η καθυστερημένη υιοθέτηση από την κυβέρνηση της πρότασής μας για τη λειτουργία των χώρων εποπτευόμενης χρήσης ουσιών και βεβαίως το σταθερό μέτωπο που έχουμε απέναντι στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό. Είμαι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του κ. Ηλιόπουλου για όποια περαιτέρω πληροφορία ή ενημέρωση χρειαστεί».  

Ν. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ : «Νομίζω ότι ήταν μία πάρα πολύ χρήσιμη συνάντηση. Ενημερωθήκαμε επίσημα από τον δήμαρχο για μια σειρά από ουσιαστικά ζητήματα. Συζητήσαμε το θέμα της ουσιοεξάρτησης που μετά και τις τελευταίες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας νομίζω ότι θα είναι μία από τις κρίσιμες αλλαγές. Συζητήσαμε ζητήματα και για την σχέση του δήμου με ευρύτερους σχεδιασμούς, όπως η συμμετοχή του Δήμου στην “Ανάπλαση” της Αθήνας, που για εμάς είναι σημαντική όπως και άλλα θέματα που αυτήν την στιγμή σχετίζονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημόσιος χώρος. Συζητήσαμε επίσης, τις ελλείψεις που έχουν πολλές φορές οι υπηρεσίες του δήμου, όπως η καταστροφική πολιτική που ακολουθήθηκε στο ζήτημα της Δημοτικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να έχει μείνει αυτή την στιγμή ο δήμος Αθηναίων με λιγότερες δυνάμεις από αυτές που πραγματικά θα έπρεπε να έχει. Πιστεύω ότι παρά τις όποιες διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις, που πάντα είναι θεμιτές, μέσα από το θεσμικό διάλογο και την αντιπαράθεση απόψεων, μπορούμε να βλέπουμε, πώς προχωράμε για τα κοινά μέτωπα που χρειάζεται αντικειμενικά η πόλη μας».