11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 07:31

«Έφυγε» η συντρόφισσα Αλέκα Μπενάτου

Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια της συντρόφισσας Αλέκας Μπενάτου, που έφυγε πρόωρα κι αιφνίδια, από τη ζωή. Τη Δευτέρα 11 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί η πολιτική κηδεία της. Η οικογένεια της επιθυμεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το Κόμμα.

Η συντρόφισσα Αλέκα Μπενάτου γεννήθηκε το 1951 στο χωριό Λυσιμαχεία κοντά στο Αγρίνιο, εντάχθηκε σε νεαρή ηλικία, το 1975, με την πτώση της χούντας, στο Κόμμα και έκτοτε ανέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης με συνέπεια και ανιδιοτέλεια στις Οργανώσεις της Α΄ Αθήνας. Υπερασπίστηκε τον επαναστατικό του χαρακτήρα, στα δύσκολα χρόνια για το ΚΚΕ την περίοδο ’89 – ’91.

Δραστηριοποιήθηκε στο εργατικό κίνημα στον κλάδο του φαρμάκου. Υπήρξε πρόεδρος του Σωματείου της «Βιοφάρμ» κατά τη διάρκεια του μεγάλου αγώνα στο εργοστάσιο, στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Η συντρόφισσα Αλέκα Μπενάτου ανέπτυξε πλούσια δράση στην περιοχή της Α΄ Αθήνας. Διετέλεσε εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, διαμερισματική σύμβουλος στο 4ο Διαμέρισμα του Δήμου της Αθήνας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση» Σεπολίων, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων 4ου Διαμερίσματος.

Μέχρι την τελευταία της πνοή υπήρξε πνεύμα ανήσυχο κι αγωνιστικό για τους σκοπούς και την πάλη του ΚΚΕ, τιμώντας την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του Κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους της.

Η Τομεακή Επιτροπή Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στο σύντροφο Θεοδόση Μπενάτο, μέλους της ΤΕ, για την απώλεια της μητέρας του Αλέκας. Επίσης, τα συλληπητήριά τους, εκφράζουν η ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ και η ΤΕ Αθήνας – Γαλατσίου του ΚΚΕ.