11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 07:29

Εκδηλώσεις στα κοινοτικά διαμερίσματα της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Πέμπτη 14 Φλεβάρη ανοίγουμε την μάχη των δημοτικών εκλογών και στο 4ο Διαμέρισμα του Δήμου της Αθήνας!

Εκδήλωση, Πέμπτη 14 Φλεβάρη, 6.30μμ, καφενείο ο Πλάτων, Τριόλεως 61, Ακαδημία Πλάτωνος

Η  μάχη για τον Δήμο της Αθήνας

Ομιλητές: Mc Γίνκα, τραγουδιστής, Μαρία Αμπελιώτη, εργαζόμενη Τμήμα Καθαριότητας Δήμου Αθήνας και Κϊνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη, Αννα Στάμου, Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδος, Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Και στην Ακ. Πλάτωνα, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας δίνει τη μάχη της κινηματικής εκπροσώπησης στο δημοτικό συμβούλιο ξεκινώντας τη μεγάλη προεκλογική καμπάνια με την Τοπική Συνέλευση του δημοτικού σχήματος στο 4ο Διαμέρισμα.

Το Σάββατο 16/2 στις 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης, η “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” πραγματοποιεί εκδήλωση του 5ου και του 6ου διαμερίσματος.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

*Μαρία Αλιφιέρη, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού

*Βασιλική Κανέλλου, συμβασιούχους ΟΑΕΔ στο νοσοκομείο Γεννηματάς

*Τζακίρ Χασαΐν, μέλος συλλόγου εργαζομένων από το Μπαγκλαντές

*Ντίνα Γκαρανέ, μέλος ΔΣ Γ’ ΕΛΜΕ

*Λαμπρινή Θωμά, δημοσιογράφος-πρώην εργαζόμενη στον 9.84

Θα χαιρετήσει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος με την “Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας” .

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Μετά τις επιτυχημένες συνελεύσεις της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στο 3ο και το 7ο διαμέρισμα, ήταν η σειρά των αγωνιστών και των αγωνιστριών στο 2ο διαμέρισμα του δήμου Αθήνας, να κάνουν μια πλούσια συζήτηση για τις μάχες που έχουμε να οργανώσουμε το επόμενο διάστημα.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1/2, στα γραφεία του 2ου Κοινοτικού Διαμερίσματος και την κουβέντα άνοιξαν η Τάνια Βρυζάκη, πρώην διαμερισματική σύμβουλος, ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου, σκηνοθέτης και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητας Proud Seniors κι ο επικεφαλής της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου.

Για την πάλη ενάντια στη γυναικεία καταπίεση και την απεργία στις 8 Μάρτη μίλησε η Τάνια Βρυζάκη και φέρνοντας τα παραδείγματα των Παιδικών Σταθμών και του Γηροκομείου, υπογράμμισε ότι οι περικοπές κι ο μαρασμός των κοινωνικών υπηρεσιών φορτώνουν ακόμα περισσότερα βάρη στις πλάτες των γυναικών. “Δεν είμαστε μόνες. Από τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία, μέχρι τις γυναίκες στις ΗΠΑ που ξεσηκώνονται ενάντια στον Τραμπ είμαστε ένα διεθνές κίνημα που παλεύει. Αυτό θέλουμε να εκφράσουμε και στην Αθήνα. Να γίνουμε η φωνή των καταπιεσμένων, για μια Αθήνα όχι των κερδών αλλά του φτωχού κόσμου που παλεύει στις γειτονιές” κατέληξε η τοποθέτησή της.

Ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου μίλησε για την Αθήνα των μεταναστών και των προσφύγων, των εξαρτημένων, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και “ενός από τα μεγαλύτερα Pride στην Ευρώπη”, την Αθήνα του Ζακ και του Λουκμάν. “Είμαι με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας γιατί είναι κίνηση ενωτική και συμπεριληπτική. Ενδιαφέρεται και εντάσει στις γραμμές τις όλες τις ομάδες που ‘αφήνονται απ’έξω’. Για όλες αυτές τις ομάδες η Αθήνα δυστυχώς είναι αφιλόξενη πόλη. 50 χρόνια μετά την εξέγερση του Stonewall χρειάζεται να παλέψουμε για τα αυτονόητα και η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας είναι στήριγμα” σημείωσε.

Με αιχμηρές αναφορές στους υποψήφιους δημάρχους της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Πέτρος Κωνσταντίνου. Υποψηφιότητα ιδιωτικοποιήσεων και αβάντας στην ακροδεξιά χαρακτήρισε αυτή του Μπακογιάννη, ενώ κατείγγειλε την υποκρίσια της καμπάνια του Ηλιόπουλου “που από τη μια μιλάει για Αθήνα πολυπολιτισμική και από την άλλη η κυβέρνησή που συμμετέχει, κατεβάζει νομοσχέδιο για τη μετανάστευση στο οποίο οι μετανάστες χωρίς χαρτιά είναι σαν να μην υπάρχουν. Δεν νομιμοποιεί κανέναν, ενσωματώνει όλη την ισλαμοφοβική ατζέντα, διατηρεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυσικά ούτε λόγος για δικαίωμα ψήφου στους χιλιάδες μετανάστες που μένουν σε αυτή την πόλη”.

Κατήγγειλε δε την επίθεση τάγματος εφόδου με επικεφαλής τον Κασιδιάρη την ίδια μέρα στην Κυψέλη και κάλεσε σε επαγρύπνηση ώστε να μην αφήσουμε τους φασίστες να κάνουν προεκλογική εκστρατεία στις γειτονιές μας.

Συνέχισε την παρέμβασή του εξηγώντας τη συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών στους δήμους μέσα από τον Κλεισθένη, το σκάνδαλο της θυσίας των αποθεματικών των δήμων στο βωμό της “εξόδου στις αγορές” και ανέλυσε την αντικαπιταλιστική απάντηση που δίνει η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, με τη διαγραφή του χρέους, τη σύγκρουση με την ΕΕ, την κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο.

Ο Μάκης Καβουριάρης, πανεπιστημιακός και πρωταγωνιστική μορφή του Μάη ’68 στο Παρίσι, στο χαιρετισμό του υπερθεμάτισε για την ανάγκη επιτυχίας των αντιφασιστικών συλλαλητηρίων στις 16 Μάρτη “γιατί εκτός από τις δημοτικές εκλογές, η ακροδεξιά απειλεί με άνοδο και στις ευρωεκλογές”. Συνέχισε θυμίζοντας ότι “υπάρχει ένα μεγάλο αντιφασιστικό κίνημα που πρέπει να κερδίσει όλη την πόλη της Αθήνας, αλλά και κάθε πόλη της Ευρώπης”.

Εκ μέρους της Παλαιστινιακής Νεολαίας Ελλάδος, μίλησε ο Γιασίν, που δήλωσε τη στήριξή του, θύμησε τους κοινούς αγώνες που έχουμε δώσει για Λευτεριά στην Παλαιστίνη και με την παρέμβασή του άνοιξε τη συζήτηση για τις μπίζνες του δήμου Αθήνας με το κράτος του Ισραήλ και τις επιχειρήσεις του.

Ακολούθησε πλήθος τοποθετήσεων σχετικά με την Αθήνα του τουριστικού υπερκέρδους που διώχνει τον φτωχό κόσμο και την  εργατική τάξη