Σχεδόν 40.000 πολίτες έλαβαν το 2018 την υποστήριξη του ΤΕΒΑ με τρόφιμα και βασικά είδη ανάγκης παρά την προκλητική μήνυση σε βάρος στελεχών του δήμου Αθηναίων για παράβαση καθήκοντος 39.546 συμπολίτες μας ενισχύθηκαν κατά τη χρονιά του 2018 μέσα από τη διανομή τροφίμων και βασικών ειδών, στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ –  ΚΕΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στους δικαιούχους διανεμήθηκαν 148 τόνοι τροφίμων και 56 τόνοι υλικών καθαριότητας. Η διανομή τροφίμων διήρκησε 22 εργάσιμες μέρες και συγκεκριμένα ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 23 Ιανουαρίου.

Συνολικά μοιράσθηκαν 28 τόνοι ζάχαρη,  28 τόνοι ελαιόλαδο, 41 τόνοι κομπόστα φρούτων, 9 τόνοι κονσέρβα τόνου, 14 τόνοι φακές xονδρές, 14 τόνοι φασόλια, 14 τόνοι ρύζι, 8 τόνοι σαπούνι πλάκα, 14 τόνοι υγρό πιάτων, 20 τόνοι καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, 14 τόνοι σκόνη πλυντηρίου.

«Παρά την πρόσφατη προκλητική ενέργεια να γίνει μήνυση κατά της υπηρεσίας, συνεχίζουμε να μοιράζουμε τρόφιμα σε όλους τους δικαιούχους που πληρούν τα κριτήρια, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φύλο, ηλικία και πολιτικές πεποιθήσεις» δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ισότητας και Πρόνοιας Μαρία Στρατηγάκη.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε σε 5 χώρους του δήμου Αθηναίων: στο Αθλητικό κέντρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων στο Ρουφ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, στα γραφεία της 2ης και της 7ης Δημοτικής Κοινότητας και στον χώρο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Αρχιεπισκοπής.

Οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν με sms στα κινητά τους τηλέφωνα για την ακριβή ημέρα και ώρα εξυπηρέτησής τους και για το σημείο διανομής από το οποίο παρέλαβαν τα τρόφιμά τους.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2019 με μεγαλύτερες ποσότητες λόγω της μεγάλης αύξησης των δικαιούχων. Ο νέος προϋπολογισμός του προγράμματος του δήμου Αθηναίων είναι 9.573.572,80 ευρώ για τα επόμενα 2 χρόνια.

Το ΤΕΒΑ είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων  της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FEAD) για το οποίο Εθνική Αρχή Συντονισμού είναι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.