04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 07:52

Περιοδεία Νίκου Σοφιανού στο 9ο ΕΠΑΛ Αθήνας

Περιοδεία στο 9ο ΕΠΑΛ Αθήνας πραγματοποίησε την Πέμπτη 31 Γενάρη 2019 ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας.

Συζήτησε με τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα του σχολείου, με αιχμή εκείνο του κτιριακού. Σημειώνουμε πως το σχολείο έχει μετακινηθεί από τα Σεπόλια στην Ακαδημία Πλάτωνος, ως συστεγαζόμενο με το 3ο ΕΠΑΛ, αφήνοντας μια ολόκληρη λαϊκή περιοχή χωρίς ΕΠΑΛ. Υποτίθεται πως εκεί, μέρος του χώρου του ΒΟΤΡΥΣ, έχει δεσμευθεί για να γίνει νέο σχολείο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προχωρά αλλά και κανένα μέτρο δεν πάρθηκε, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή του σε μαθητικό δυναμικό.

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις, το φόβο ότι η αποδυνάμωση είναι τμήμα κίνησης διαδικασίας συγχώνευσής του, την αγανάκτησή τους για την κατάργηση – μεταφορά τομέων όπως εκείνου της υγείας πρόνοιας αλλά και της Α΄ τάξης του σχολείου. Επίσης, είπαν ότι θεωρούν πως το χώρο – «φιλέτο» του ΒΟΤΡΥΣ εποφθαλμιούν μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να «ξεμπερδεύουν» με την ύπαρξη του σχολείου. Ανέφεραν, ακόμη, την απογοήτευσή τους για μια σειρά σχετικές δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί από πλευράς δήμου Αθήνας και δεν τηρήθηκαν.

Ο Νίκος Σοφιανός συμφώνησε με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών, αναφέρθηκε στο αντιλαϊκό πλαίσιο στο οποίο διαμορφώνονται οι επιλογές κυβερνήσεων και τοπικής διοίκησης, στην παρελκυστική τακτική που ακολουθούν για να αφήνουν ανεπίλυτα τα προβλήματα, στις πρωτοβουλίες που πήρε το ΚΚΕ με ερωτήσεις στη Βουλή για τα θέματα που θίχθηκαν αλλά και στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, από την περίοδο που συζητιόνταν η μεταφορά του σχολείου στην Ακαδημία Πλάτωνος. Χρειάζεται, είπε, καταδίκη αυτής της πολιτικής, δράση από εκπαιδευτικούς – μαθητές και κατοίκους των Σεπολίων, ώστε το σχολείο να επιστρέψει άμεσα στην περιοχή και να δρομολογηθεί το νέο κτίριο στο ΒΟΤΡΥΣ. Για το θέμα η Λαϊκή Συσπείρωση θα πάρει νέα πρωτοβουλία και στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εκπαιδευτικοί παρέδωσαν σχετικό φάκελο με τοποθετήσεις αρμοδίων φορέων για το θέμα και ευχαρίστησαν το Νίκο Σοφιανό για την ανταπόκριση στην προσπάθεια που καταβάλλουν για τη συνέχιση της λειτουργίας του 9ου ΕΠΑΛ Αθήνας.