25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 13:54

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην συγκέντρωση του πολιτιστικού συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων για το Γηροκομείο Αθηνών

Σε συγκέντρωση που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων διεκδικώντας την υπαγωγή του Γηροκομείου Αθηνών στο κράτος παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τόνισε:

            “Από το 2010 μέχρι σήμερα τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις παρακολουθούν την πορεία συρρίκνωσης του Γηροκομείου που από τις εννέα πτέρυγες που διαθέτει, σήμερα λειτουργούν μόνο δύο. Παρακολουθούν την πολύχρονη απληρωσιά των εργαζόμενων, τις απολύσεις, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο από το 2011, έγινε κατορθωτό ο Δήμος να ορίσει επίτροπο και στη συνέχεια προσωρινή διοίκηση. Εκκρεμούν ακόμα οι μηνύσεις σε βάρος μας από την προηγούμενη διοίκηση για συκοφαντική δυσφήμιση. Σήμερα, έχουμε φτάσει σε ένα νέο τέλμα που εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για την συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα για να βάλουν στο χέρι ένα “φιλέτο” έκτασης 55 στρεμμάτων στην καρδιά της Αθήνας και στα εκατοντάδες ακίνητα που ανήκουν στο Ίδρυμα που το διαχειρίζεται. 

            Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να βάλει ένα τέλος σε αυτή την ασυδοσία που οδηγεί στην απαξίωση και συρρίκνωση υποδομές που  μπορούν να στεγάσουν εκατοντάδες ανήμπορους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η ευθύνη είναι στο υπουργείο Εργασίας για τους απλήρωτους και απολυμένους εργαζομένους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί σας αξιοποιώντας κάθε μέσο πίεσης στο Δήμο, την Περιφέρεια, στη Βουλή”.