07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2019 16:00

Freelancing: Προκλήσεις, εμπόδια, εργαλεία και στρατηγικές για να φέρεις στα μέτρα σου μια τεράστια αλλαγή στο @INNOVATHENS powered by Samsung

Πόσες φορές σκέφτηκες ν’ αφήσεις τη «σταθερή» δουλειά σου και να γίνεις freelancer; Πόσο risky μπορεί να είναι κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στην αρχή; Αναρωτιέσαι τι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις;

Το INNOVATHENS powered by Samsung, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, εισάγει τη νέα του ενότητα #INNOVATHENSTalks και, σε συνεργασία με το Women on Top, σας προσκαλεί στο open talk για τη νέα χρονιά με θέμα “Freelancing: Προκλήσεις, εμπόδια, εργαλεία και στρατηγικές για να φέρεις στα μέτρα σου μια τεράστια αλλαγή”.

Η αλλαγή από μια μισθωτή δουλειά στο ελεύθερο επάγγελμα αποτελεί από μόνη της μια συναρπαστική (όσο και δύσκολη) εμπειρία. Τι βρίσκεται άραγε στην αντίπερα όχθη; Τι ακριβώς συμβαίνει τα πρώτα χρόνια που ασχολείται κανείς με ένα ελεύθερο επάγγελμα; Ποιές είναι οι βασικές προκλήσεις που συναντάμε και πώς μπορούμε να τις διαχειριστούμε αποτελεσματικά; Για παράδειγμα, πώς βρίσκουμε χρόνο για στρατηγική, όταν είμαστε το ένα άτομο που έχει να διαχειριστεί από θέματα marketing έως και πληρωμές προμηθευτών; Πώς θέτουμε όρια και διατηρούμε μια σχετική συμφιλίωση μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής;

Σε αυτήν την ανοιχτή ομιλία για το ελεύθερο επάγγελμα, η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου και η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτριες του οργανισμού Women On Top θα μοιραστούν μαζί μας τα εμπόδια που συνάντησαν οι ίδιες (και πολλές από τις ωφελούμενες του οργανισμού), όταν μεταπήδησαν από μία μισθωτή δουλειά στο ελεύθερο επάγγελμα και θα ακούσουν τα δικά μας. Έπειτα, θα διερευνήσουμε μαζί πιθανές λύσεις και  στρατηγικές που μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα του/της ελεύθερου/-ης επαγγελματία, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του/της, ενώ παράλληλα να διευρύνουν τον κύκλο των πελατών του/της.

Πληροφορίες:

Πότε: Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα: 18.00 – 20.00

Πού: INNOVATHENS powered by Samsung, Αεριοφυλάκιο 2

*Είσοδος ελεύθερη

INNOVATHENS powered by Samsung

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων

Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2

Πειραιώς 100 Γκάζι, 11854 Αθήνα

213 0109300

www.innovathens.gr

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»,  Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»

Σχετικά με το INNOVATHENS: To INNOVATHENS powered by Samsung, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων είναι ένας σύγχρονος, λειτουργικός και συνεργατικός χώρος στο κέντρο της πόλης, με περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει ένα δίκτυο όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας, διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας. Στρατηγικός συνεργάτης του INNOVATHENS είναι η  Samsung Electronics Hellas,  πρωτοπόρος εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής  τεχνολογίας. Περισσότερες πληροφορίες: innovathens.gr

Σχετικά με το Women On Top: Το Women On Top είναι ένας οργανισμός με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία. Ιδρύθηκε το 2012 και από τότε έχει δημιουργήσει και παρακολουθήσει πάνω από 250 συνεργασίες mentoring προς όφελος άνεργων γυναικών, γυναικών που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή που θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, γυναικών που θέλουν να επιχειρήσουν κ.ά., και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 500 άνεργες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, προσφέροντας ταυτόχρονα και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά όσων από αυτές είναι μητέρες. Παράλληλα, μέσα από την πρωτοβουλία Women On Top in Business, παρέχει εκπαίδευση, συμβουλευτική και υπηρεσίες διαχείρισης έργου σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που επιθυμούν να κάνουν πράξη την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην αγορά εργασίας, μέσα από την ενίσχυση της ποικιλομορφίας και της ισορροπίας επαγγελματικής/προσωπικής ζωής για τους εργαζομένους τους.

Bios

Στέλλα Κάσδαγλη: Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι συγγραφέας, μεταφράστρια, εμψυχώτρια εφήβων και συνιδρύτρια του οργανισμού Women On Top. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο και δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, συνεργαζόμενη παράλληλα με άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Πλέον σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας, γράφει για θέματα που θα ήθελε να συζητιούνται πιο πολύ, μεταφράζει ξένη λογοτεχνία και συντονίζει εργαστήρια για εφήβους με θέμα την εικόνα σώματος, την κοινωνική ενεργοποίηση και τη δημιουργική χρήση των ψηφιακών μέσων.

Πηνελόπη Θεοδωρακάκου: Η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου σπούδασε Media Studies στο University of Sussex και συνέχισε με μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία & τις Δημόσιες Σχέσεις στο University of Westminster στο Λονδίνο. Την κέρδισε – μόνο για τα 15 πρώτα χρόνια της καριέρας της – ο χώρος της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων. Πλέον, ως Certified Personal and Executive Coach υποστηρίζει τους ανθρώπους – επικεντρώνοντας τις προσπάθειές της στις γυναίκες και στους εφήβους – να σχεδιάζουν την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή θέτοντας και πετυχαίνοντας στόχους που έχουν νόημα και αξία για τους ίδιους. Παράλληλα, ως συνιδρύτρια του οργανισμού Women on Top, έχει ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό, την οργάνωση και τον συντονισμό ενεργειών του οργανισμού, καθώς και του δικτύου Mentorkids.