17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 11:14

Ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός στην “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”

Ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός στην “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”

Εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις από την δημοτική κίνηση “Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας” και τον υποψήφιο Δήμαρχο, Πέτρο Κωνσταντίνου, σηματοδοτούν δυναμική έναρξη προεκλογικής καμπάνιας αυτή την εβδομάδα.

Με μια σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών και τη διαρκή της παρέμβαση και παρουσία στα πολιτικά πράγματα, ξεκινά ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου τον προεκλογικό του αγώνα η δημοτική κίνηση “Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας”, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο, Πέτρο Κωνσταντίνου.

Η βδομάδα αυτή έφερε στο προσκήνιο την κρίση της κυβέρνησης και την προσπάθεια του Τσίπρα να εμφανίσει ότι θα ακολουθήσει μια νέα πορεία “προοδευτική” χωρίς τον Καμμένο ενώ οι απεργοί εκπαιδευτικοί με την μαχητική κινητοποίηση έδειξαν πόσο κούφιες είναι οι διακηρύξεις για “μεταμνημονιακή” εποχή. Χάθηκαν και αυτές μέσα στο νέφος από τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που τραυμάτισαν εκπαιδευτικούς έξω από τη Βουλή. Τη ίδια ώρα η ΝΔ πουλάει πατριδοκαπηλία και αγκαλιάζει την ακροδεξιά.

Την πραγματική απειλή του φασισμού έρχεται να μας υπενθυμίσει η κινητοποίηση για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα Πετράλωνα με την παρουσία του πατέρα του Χαντίμ Χουσείν.

Εμείς δίνουμε εμπιστοσύνη στους απεργιακούς και αντιφασιστικούς αγώνες, όχι στα κεντροαριστερά παιχνίδια του Τσίπρα. Γυρνάμε την πλάτη στους πατριδοκάπηλους της Δεξιάς και των νεοναζί. Λέμε όχι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια μίσους.

ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εβδομάδα κινητοποιήσεων

Την Πέμπτη 17/1 η “Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας” δίνει το παρών στα Προπύλαια στις 10πμ και στην πορεία προς τη Βουλή στη πλατεία Συντάγματος στις 11πμ συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, στηρίζοντας τον αγώνα των αναπληρωτών καθηγητών.

Την Παρασκευή 18/1, 5μμ στη Πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα βρεθεί στην αντιφασιστική κινητοποίηση στην μνήμη των έξι χρόνων από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Ξεκινάνε περιοδείες σε χώρους εργαζόμενων και σε Λαϊκές στις γειτονιές:

Την Παρασκευή 18/1, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου, και υποψήφιοι του συνδυασμού του, θα επισκεφθούν τον ιστορικό μεν, πολύπαθο δε, Δημοτικό Ραδιοσταθμό του Δήμου, Αθήνα 984

Το Σάββατο 19/1 το μεσημέρι, θα επισκεφθούν τις Λαϊκές Αγορές Πανόρμου και Εξαρχείων.

Τη Δευτέρα 21/1 και από τις 10πμ, αντιπροσωπεία της κίνησης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Λιοσίων 22 και τις εκεί εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων.

Αρχικό Πρόγραμμα τοπικών συνελεύσεων, Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019

Πέμπτη 24/1, 18:30

7ο Διαμέρισμα Δήμου Αθήνας, Πολυδύναμο Κέντρο, Πανόρμου 59

Παρασκευή 25/1, 19:00

3ο Διαμέρισμα Δήμου Αθήνας, Γραφεία 3ης Δημοτικής Κοινότητας, Τριών Ιεραρχών 75

Παρασκευή 1/2, 19:00

2ο Διαμέρισμα Δήμου Αθήνας, Γραφεία 2ου κοινοτικού συμβουλίου, Υμηττού 251 και Βίνκελμαν 1

Τετάρτη 6/2, 19:00

1ο Διαμέρισμα Δήμου Αθήνας, Παιδαγωγικό Αθήνας, Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου

Παρασκευή 15/2, 19:00

4ο Διαμέρισμα Δήμου Αθήνας, γραφεία 4ης Δημοτικής κοινότητας, Λένορμαν

Σάββατο 16/2, 18:30

5ο και 6ο Διαμέρισμα Δήμου Αθήνας, Κυψέλη, Πολιτιστικό Κέντρο, Καλογερά 18