15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 12:24

Στο εδώλιο η ελεύθερη έκφραση- Την Τετάρτη 16/1 η δίκη όσων έφεραν στο προσκήνιο την διαβόητη υπόθεση του Γηροκομείου Αθηνών

Τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας του Δήμου Αθηναίων δικάζονται την Τετάρτη στο Γ’ Μονομελές Πλημ/κειο, Ευελπίδων, για την υπόθεση του Γηροκομείου, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, μετά από μήνυση του αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα, προσώπου ενδιαφέροντος του Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Την ελεύθερη έκφραση και την άσκηση του δικαιώματος του δήμου Αθηναίων να παρεμβαίνει, όπως προβλέπει ο Νόμος, στα του Γηροκομείου, δικάζει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου το 3ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Κωνσταντίνου,δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», η Ελένη Πορτάλιου , πρώην δημοτική σύμβουλος, «Ανοιχτή πόλη», ο Νίκος Σοφιανός , δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής «Λαϊκή Συσπείρωση», η πρώην δημοτική σύμβουλος Σταυρούλα Αγγελίδου «Δικαίωμα στην πόλη», δικάζονται με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, μετά από μήνυση του, γνωστού και μη εξαιρετέου, αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα.

Ο τελευταίος υπηρέτησε επί σειρά ετών ως πρόεδρος του Δ.Σ του Γηροκομείου Αθηνών, προκαλώντας πληθώρα καταγγελιών για κακοδιαχείριση αλλά και την επέμβαση της ποινικής δικαιοσύνης (εκκρεμούν ποινικές διώξεις σε βάρος του για κακουργήματα και πλημμελήματα).

Η προκλητική μήνυση του αρχιμανδρίτη Μπούμπα χαρακτηρίζει συκοφαντικά όσα καταγγέλθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 9ης Μαϊου 2013, σχετικά με το καθεστώς κακοδιαχείρισης που είχε εγκαθιδρυθεί στο Γηροκομείο, και αποτελεί ξεκάθαρη απόπειρα ποινικοποίησης της άσκησης θεμιτής δημόσιας κριτικής, η οποία δεν συνιστά μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση των διωκόμενων, καθώς το Γηροκομείο τελεί υπό την εποπτεία του Δήμου.

Σχετική Δήλωση Π.Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας:

” Διεκδικούμε να περάσει το Γηροκομείο στο Δημόσιο, να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι και να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Έτσι θα μπορέσουν να ανοίξουν οι οκτώ κλειστές πτέρυγες από τις εννέα που διαθέτει παρέχοντας φροντίδα σε γερόντους και γερόντισσες. Σε μια πόλη με άστεγους ηλικιωμένους να κοιμούνται σε παγκάκια και δρόμους του γκλαμουράτου “ιστορικού και εμπορικού κέντρου” για το οποίο σπατάλησε ο Καμίνης εκατομμύρια ευρώ, είναι αδιανόητο να μην ανοίγουν οι πόρτες του Γηροκομείου Αθηνών για να έχουν φροντίδα και όχι να πεθαίνουν στην εγκατάλειψη. Η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, αυτοδιαφημίζει ως επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι ΘΑ φέρει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή η οποία όμως θα αφορά μόνο την πιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ιδρύματα, κάτι που δεν οδηγεί ούτε στο πέρασμα των δομών αυτών στο κράτος ούτε καν σε μια αποφασιστική παρέμβαση στην σκανδαλώδη λειτουργία ΝΠΙΔ στην πρόνοια. Η δίωξη σε βάρος των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων στρέφονταν κατά του κινήματος που υπεράσπιζε το Γηροκομείο της Αθήνας και του σωματείου εργαζόμενων. Στόχευε στην καταστολή και τη φίμωση του αγώνα. Δεν Θα περάσει!”