open

Σημεία από τη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

Για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας μετά και την ενεργοποίηση του εμπρηστικού μηχανισμού στον Αγ. Διονύση στο Κολωνάκι.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη και αυτό επιβεβαιώνεται και από την άνοδο του τουρισμού η οποία φέτος για δεύτερη χρονιά σπάει το ρεκόρ όλων των εποχών. Βέβαια και θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο καλή. Θα σας πω γιατί δεν είναι. Γιατί μην ξεχνάμε ότι και η αστυνομία είναι τμήμα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Πρέπει να προχωρήσουμε και εκεί σε κάποιες πολύ σοβαρές τομές, που σημαίνει καλοί υπάλληλοι, καλοί αστυνομικοί να επιβραβεύονται, να αξιολογούνται, όπως βεβαίως και οι υπηρεσιακές μονάδες. Τολμώ να πω ότι με τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, τα πράγματα είναι χειρότερα, γιατί υπάρχει ανοχή στην πολιτική βία. Κακώς. Πιστεύω, λοιπόν, εν μέρει ότι είναι μια πολιτική επιλογή. Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχει και μια κρίση διοικητική μέσα στο αστυνομικό σώμα, που θέλει κι αυτό μια μεγάλη μεταρρύθμιση.

Για το έργο που αφήνει πίσω του ως δήμαρχος και για όσα δεν έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Ως δήμαρχος παραδίδω μια πόλη που έχει πια θεμέλια. Και δεν είναι μόνο το πλεόνασμα, είναι ότι έχουμε φέρει συνολικά αυτά τα οκτώ χρόνια -είναι ρεκόρ όλων των εποχών, μακράν- 140-150 εκ. ευρωπαϊκούς πόρους. Όταν εμείς παραλάβαμε, παραλάβαμε μέσα στην κρίση. Παραδίδουμε τώρα ένα δήμο απολύτως καθαρό, με έργα, με πόρους και με πρόγραμμα. Αν δεν βοηθήσει η κεντρική εξουσία με τις διαδικασίες και με μια κανονική και ριζική αποκέντρωση, ποτέ δεν θα μπορούμε να μιλάμε στη χώρα για μια αυτοδιοίκηση όπως πρέπει.

Για το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Θα αρχίσουμε 10.30 στο Θησείο, που κάνουμε την αλλαγή του χρόνου τα τελευταία χρόνια. Θα αρχίσουμε με την φιλαρμονική. Γύρω στις 11.00 θα αναλάβει το πρόγραμμα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Θα έχουμε στο τραγούδι την κα Χριστίνα Μαξούρη. Με την αλλαγή του χρόνου θα ακολουθήσει η Κατερίνα Κούκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης. Και μετά Dj για χορό.

Για τα επόμενα βήματα

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Η δική μου πρόθεση είναι να είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, αυτό ομως δεν εξαρτάται μόνο από εμένα.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Η συζήτηση είναι πρώιμη. Αυτά θα τα δούμε όταν θα έλθει η ώρα. Προς το παρόν, εμείς ως σοβαρή πολιτική δύναμη θα πρέπει να έχουμε έναν ισχυρό προγραμματικό λόγο, να πείσουμε τους πολίτες για αυτά που προτείνουμε για τη χώρα. Και με βάση αυτό το πρόγραμμα, εάν χρειαστεί να γίνει συνεργασία, εάν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα κρίνουμε όταν θα έλθει η ώρα. Εγώ θέλω οι άνθρωποι που θα έλθουν να ψηφίσουν το Κίνημα Αλλαγής να ξέρουν γιατί θα το ψηφίσουν. Εγώ πιστεύω ότι κάθε τέτοια συζήτηση αυτή τη στιγμή είναι ανεδαφική.

Ημερομηνία: 
Κυρ, 30/12/2018 - 15:45

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.