info2

Ο Δήμος Αθηναίων, ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου 2018-2019, θα παραχωρήσει κοινόχρηστο χώρο στην πλατεία Κλαυθμώνος, για τη λειτουργία χριστουγεννιάτικης αγοράς, στην οποία θα τοποθετηθούν έως τριάντα (30) κιόσκια-σπιτάκια, ξύλινα, αυτοφερόμενα, όχι πακτωμένα αλλά με απλή έδραση, διαστάσεων 3 έως 4 μ. Χ 2 μ. ήτοι 6 έως 8 τ.μ. έκαστο και το κόστος κατασκευής τους θα επιβαρύνει τους πωλητές.

Τα είδη που θα πωλούνται πρέπει να δικαιολογούν το χαρακτήρα των ημερών, να τηρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και η διάθεσή τους να γίνεται με βάσει των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ). Ειδικότερα μπορούν να πωλούνται χριστουγεννιάτικα είδη, στολίδια, παιχνίδια, βιβλία, είδη λαϊκής τέχνης, καλλιτεχνήματα - χειροτεχνήματα, χειροποίητα κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα εδέσματα και γλυκά (παραδοσιακά γλυκά, λουκουμάδες, χαλβάς, ζαχαρώδη είδη) και ζεστά ροφήματα.


Η χρονική διάρκεια υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στην κλήρωση, για την έκδοση έγκρισης συμμετοχής στη χριστουγεννιάτικη αγορά, ορίζεται από 29/11/2018 - 09:00 π.μ. έως και 10/12/2018 02:00 μ.μ. Η κλήρωση και η καταβολή των αναλογούντων τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου (300,00€ ανά κιόσκι-σπιτάκι) θα πραγματοποιηθεί την 14/12/2018. Η εγκατάσταση θα αρχίζει την 15/12/2018, δηλαδή 3 ημέρες πριν από την έναρξη, η χρονική διάρκεια ορίζεται στις 20 συναπτές ημέρες, από 18/12/2018 έως και 6/1/2019 και η απεγκατάσταση και αποκατάσταση του κοινόχρηστου χώρου θα ολοκληρωθεί την 9/1/2018, δηλαδή 3 ημέρες μετά τη λήξη της.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά. Για τη συμμετοχή απαιτείται έγκριση συμμετοχής, η ισχύς της οποίας είναι ίση με τη διάρκεια λειτουργίας της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

Για τη συμμετοχή στη χριστουγεννιάτικη αγορά, το ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου :

  1. Αίτηση, η οποία παρέχεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
  2. Φωτοτυπία άδειας υπαίθριου εμπορίου ή βεβαίωσης δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας, την οποία εκδίδει ο δήμος μόνιμης κατοικίας των πωλητών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.
  3. Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων.

 

Οι εγκρίσεις συμμετοχής στη χριστουγεννιάτικη αγορά δίδονται με κλήρωση ως εξής :

α)  Το 70% σε πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και ΚΑΔ σχετικό με τη δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο,

β)  Το 20% σε πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχους λαϊκών αγορών και σε κατόχους παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα,

γ)  Το 10% σε αδειούχους πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα στην αγορά του παρόντος.

 

Σε περίπτωση μη ενδιαφέροντος από αδειούχους των κατηγοριών (β) και (γ) ο αριθμός των θέσεων των κατηγοριών αυτών προστίθεται στον αριθμό της (α) κατηγορίας. Κάτοχοι αδειών για συγκεκριμένες κυριακάτικες αγορές που εκδόθηκαν με βάση προγενέστερο θεσμικό πλαίσιο, μπορούν να ζητούν τη συμμετοχή τους στην χριστουγεννιάτικη αγορά και υπολογίζονται στο ποσοστό της (α) κατηγορίας.

Οι φορείς λειτουργίας μπορεί να καθορίζουν υπερβάλλοντα αριθμό θέσεων που προορίζονται αποκλειστικά για αδειούχους του άρθρου 45 του Ν. 4497/2017. Ειδικά, για τους αδειούχους φορείς Κ.ΑΛ.Ο. του άρθρου 45 του  Ν. 4497/2017 δίδεται μία θέση ανά τέσσερα (4) μέλη, τα οποία διαθέτουν βεβαίωση πιστοποίησης ιδίας δημιουργίας, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 45 του Ν. 4497/2017.

Αμοιβαία αλλαγή θέσεων μεταξύ των πωλητών επιτρέπεται ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η πώληση, από τους συμμετέχοντες στη χριστουγεννιάτικη αγορά, των ειδών τους κατά τις ημέρες και τις ώρες που τα αντίστοιχα καταστήματα ομοειδών ειδών παραμένουν κλειστά, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Οι εγκρίσεις συμμετοχής στη χριστουγεννιάτικη αγορά είναι προσωποπαγείς και αμεταβίβαστες και αντιστοιχεί μία έγκριση συμμετοχής για κάθε φυσικό πρόσωπο.

Δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση, η εισφορά, η εκμίσθωση και η παραχώρηση, κατά χρήση, των εγκρίσεων συμμετοχής στην χριστουγεννιάτικη αγορά, καθώς και η άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές, από οποιονδήποτε τρίτο, εκτός (στην περίπτωση των φυσικών προσώπων) από τον/την σύζυγο και τα τέκνα των κατόχων των εγκρίσεων συμμετοχής, με την προϋπόθεση ότι αυτοί δεν κατέχουν άλλη άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου.

Κατάλογος συμμετεχόντων στη χριστουγεννιάτικη αγορά διαβιβάζεται στη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας και στην οικεία Αστυνομική Αρχή, οι οποίες από κοινού κατόπιν συνεργασίας διαθέτουν κλιμάκια ελέγχου για την ορθή εγκατάσταση των πάγκων εργασίας, την τήρηση των όρων των χορηγούμενων εγκρίσεων συμμετοχής, τη βεβαίωση παραβάσεων, την απομάκρυνση και αποθήκευση των ειδών, των άνευ έγκρισης συμμετοχής πωλητών.

Η συμμετοχή στην χριστουγεννιάτικη αγορά συνεπάγεται και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του κανονισμού λειτουργίας της (ΑΔΣ 1872/2018), τον οποίο μπορούν να προμηθευτούν, από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος σ’ αυτήν.

 

Ημερομηνία: 
Πεμ, 29/11/2018 - 09:00 - Δευ, 10/12/2018 - 14:00

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.