07 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2018 15:00

Η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου στο 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Κατάλληλο κάτω των 18! – Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων συνεργάζεται με το 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας για τις Αναγνώσεις στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών!

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου ξεκινά το 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος και Νίκος Σκαλκώτας).

Καλεσμένοι, βραβεία, πρωτότυπες ιδέες, συνέργειες, εργαστήρια κινηματογράφου και αναγνώσεις βιβλίων είναι μερικές από τις δράσεις που πλαισιώνουν το πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ, το οποίο αποτελείται από 75 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action από 30 χώρες, σε 22 διαφορετικές γλώσσες.

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεργάζεται με το φεστιβάλ και υποστηρίζει την ενότητα «Αναγνώσεις». Με σύνθημα «Διαβάζω ένα βιβλίο την ημέρα», φίλοι του Φεστιβάλ διαβάζουν παιδικά παραμύθια και ιστορίες στους μικρούς θεατές. Στα ειδικά διαμορφωμένα, σαν παιδικά δωμάτια, φουαγιέ των δύο αιθουσών του Μεγάρου Μουσικής που φιλοξενούν τις ταινίες του Φεστιβάλ, οι γονείς και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να βρουν μια πλούσια συλλογή από παιδικά βιβλία. Τα παιδικά βιβλία είναι ευγενική προσφορά εκδοτικών οίκων και μετά το τέλος του Φεστιβάλ θα διατεθούν σε δημοτικές παιδικές βιβλιοθήκες του δήμου Αθηναίων. Οι Αναγνώσεις στα φουαγιέ είναι ελεύθερες για το κοινό.

Με μια ακόμα συνεργασία όπως αυτή, η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων φέρνει το βιβλίο κοντά σε μικρούς και μεγάλους, σε αλληλεπίδραση με τις τέχνες και τους δημιουργούς.

Στην πρώτη του διοργάνωση το Φεστιβάλ, με μεγάλο χορηγό την COSMOTE TV, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε συνεργασία με την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, επενδύει στη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και με «όχημα» τον κινηματογράφο ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου με τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με άλλες μορφές τέχνης όπως η λογοτεχνία και το θέατρο.

Πληροφορίες για το 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και το πρόγραμμα θα βρείτε στις ιστοσελίδες www.athicff.com & www.megaron.gr.

Σας περιμένουμε για πολλές «κινηματογραφικές» αναγνώσεις!

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).