ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ1

Η ιστορική οικία της Λέλας Καραγιάννη του δήμου Αθηναίων στην Κυψέλη, όχι μόνο απέκτησε και πάλι ζωή, αλλά ήδη 1.600 πολίτες συμμετείχαν σε 250 μαθήματα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων του προγράμματος START Project, με την υποστήριξη της Microsoft.

Το ιστορικό κτίριο, που εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη τον Φεβρουάριο του 2018, λειτουργεί ως ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός κόμβος και είναι έτοιμο να υποδεχθεί και φέτος όσους “μαθητές” επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.

Στην αυλή του ιστορικού κτιρίου της Λέλας Καραγιάννη υποδέχθηκε η γειτονιά της Κυψέλης τη νέα χρονιά του προγράμματος ψηφιακών δεξιοτήτων, START Project, με μία όμορφη γιορτή που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, προβολές και θεματικές συζητήσεις που αφορούν στην τεχνολογία και την κοινωνία των πολιτών.

Τη νέα χρονιά, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με νέες θεματικές ενότητες και δράσεις και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα επεξεργασίας φωτογραφίας, 3D printing, καθώς και να μάθουν να δημιουργούν το online βιογραφικό τους (digital CV). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μαθήματα για την ηλικιακή ομάδα των 55+ σχετικά με τη χρήση υπηρεσιών που επιτρέπουν ψηφιακές συναλλαγές, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι «σκοπός του εμβληματικού κτιρίου, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, είναι πολίτες όλων των ηλικιών να μπορούν να μάθουν δωρεάν, από βασική χρήση υπολογιστών μέχρι χρήση ψηφιακών εκτυπωτών, social media αλλά και προγραμματισμό».

Τα μαθήματα -θεωρητικά, πρακτικά, αλλά και εργαστηριακά- έχουν παρακολουθήσει γυναίκες (63%) και άνδρες (37%) κάθε ηλικιακής ομάδας, άνεργοι, φοιτητές και άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, όπως και περίπου 130 μαθητές από τοπικά σχολεία που επισκέφθηκαν τον χώρο και ενημερώθηκαν για τις δράσεις. Το START project παρέχει βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Όλα τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν.

Το Start Project στοχεύει στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω μιας σειράς ευρύτερων δράσεων που προγραμματίζονται.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο www.startproject.gr

Ημερομηνία: 
Πεμ, 18/10/2018 - 14:10

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.