ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ  ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (ΟΧΕ-ΕΣΠΑ)


Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της ευθύνης συντονισμού των δράσεων για άστεγους που υλοποιούνται στα χωρικά του όρια, προτίθεται να συμμετάσχει, ως τελικός δικαιούχος, σε επικείμενη πρόσκληση της «Αστικής Αρχής: Δήμος Αθηναίων - ΕΑΤΑ Α.Ε.» για υποβολή προτάσεων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική», Άξονας Προτεραιότητας 09 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής», με συγχρηματοδότηση από το Ε.Κ.Τ.
Η σχεδιαζόμενη παρέμβαση εμπίπτει στην άμεση περιοχή ευθύνης του Δήμου Αθηναίων, στην περιοχή εφαρμογής της εγκεκριμένης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσής του με τίτλο: «Αθήνα 2020: Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καινοτομία».
Η προς εφαρμογή δράση εξειδικεύει και προσαρμόζει τις πολιτικές Α.2 και Β.3 του Προγράμματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αθηναίων (http://www.cityofathens.gr/node/265), με βάση τα δεδομένα, την εμπειρία και τη μεθοδολογική προσέγγιση που αναδείχθηκαν και αναπτύχθηκαν σε συνέχεια της πρόσφατης καταγραφής των αστέγων του Ιστορικού Κέντρου της πόλης (8/12/2017) καθώς και του σχετικού ανοιχτού εργαστηρίου (workshop) που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων (8/3/2018), ιδιαιτέρως δε του μοντέλου του «Ασφαλούς Καταφυγίου» ("Safe Haven”), του οποίου τα χαρακτηριστικά υπενθυμίζονται σε συνημμένο σημείωμα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Αθηναίων καλεί σε εκδήλωση ενδιαφέροντος φορείς οι οποίοι ενδιαφέρονται να συνεργαστούν στην υποβολή κοινής πρότασης με τίτλο «Δημιουργία Ασφαλούς Καταφυγίου για άστεγους στο κέντρο της Αθήνας» (safe haven).
Οι φορείς θα πρέπει να συγκεντρώνουν αθροιστικά τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

  • Είναι ΝΠΔΔ παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πιστοποιημένα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.2646/1998 (ΦΕΚ 236/1998 τ.Α’) ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ν.4139/2013 (ΦΕΚ 74/2013 τ.Α’).
  • Αποδεικνύουν εμπειρία τουλάχιστον πέντε (5) ετών στην υλοποίηση δράσεων για αστέγους στο δρόμο στα χωρικά όρια του δήμου Αθηναίων. Επιπρόσθετη εμπειρία, πέραν της κατ’ ελάχιστον απαιτούμενης καθώς και συνάφεια της με το αντικείμενο της πρόσκλησης θα συνεκτιμάται θετικά.
  • Έχουν καταστατική αρμοδιότητα για την υλοποίηση έργων και δράσεων στην παροχή υπηρεσιών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η οποία αποδεικνύεται με το νομιμοποιητικό έγγραφο του κάθε φορέα (ενδεικτικά: καταστατικό).
  • Έχουν διοικητική ικανότητα (λειτουργία λογιστηρίου και υποστηρικτικών υπηρεσιών καθώς και οργανωμένες διαδικασίες εσωτερικής λειτουργίας).
  • Προσκομίζουν δημοσιευμένο ισολογισμό των δύο (2) τελευταίων ετών.

 

Εφόσον κριθεί σκόπιμο, νομικά πρόσωπα του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν στη σχετική διαδικασία αυτοδικαίως και δεν υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και πληροφοριακά στοιχεία.
Η επιστολή λαμβάνει τη μορφή είτε μεμονωμένης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παρούσα πρόσκληση, είτε από κοινού πρότασης περισσότερων του ενός φορέων. Προτεραιότητα θα δίδεται στις από κοινού προτάσεις με τεκμηριωμένη ολιστική προσέγγιση στην παροχή των προτεινόμενων υπηρεσιών.
Μεταξύ των φορέων που πληρούν τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, ο Δήμος, και συγκεκριμένα Επιτροπή η οποία θα συγκροτηθεί προς τον σκοπό αυτό, θα προβεί σε επιλογή δυνητικών εταίρων, εντός εύλογου χρόνου από την εκπνοή της προθεσμίας παραλαβής των επιστολών εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί στη βάση σχεδίου για τις προτεινόμενες δράσεις, σύμφωνα με το μεθοδολογικό πλαίσιο του «Ασφαλούς Καταφυγίου», όπως αυτό αναλύεται στο επισυναπτόμενο σημείωμα.
Η επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μαζί με το απαραίτητο συνοδευτικό υλικό, μπορούν να υποβληθούν, μέχρι και την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 15:00, στα γραφεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας και Ισότητας, Αγ. Κωνσταντίνου 14, 8ος ορ.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Αντωνία Μπαλτά, 210 5210646 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]  

Ημερομηνία: 
Παρ, 12/10/2018 - 16:00 - Δευ, 29/10/2018 - 15:00
ΣυνημμένοΜέγεθος
Δημόσια Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος88.72 KB
Μεθοδολογικό Πλαίσιο Ασφαλούς Καταφυγίου (SAFE HAVEN)74.03 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.