Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» ΕΣΠΑ 2014-2020, υπέβαλε και πέτυχε την έγκριση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της Αθήνας, συνολικού προϋπολογισμού 85 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιανουάριο 2018.

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Αθήνας αποτελεί ένα επιχειρησιακό και χρηματοδοτικό εργαλείο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης και παρεμβάσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και συμβάλλουν στη σύγχρονη εικόνα μιας ζωντανής, βιώσιμης πόλης.

Έχοντας αξιοποιήσει την εμπειρία και τη δυναμική από την υλοποίηση της ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης «Έργο Αθήνα» κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και τα αποτελέσματα ευρύτατης διαβούλευσης με τους φορείς της πόλης, η ΟΧΕ της Αθήνας ενσωματώνει το σύνολο των αναπτυξιακών παρεμβάσεων που σχεδιάζει ο δήμος Αθηναίων για την νέα προγραμματική περίοδο.

Η ΟΧΕ της Αθήνας αποτελεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη της πόλης που αποβλέπει στην αξιοποίηση του τεράστιου αναπτυξιακού δυναμικού που διαθέτει, με ταυτόχρονη διασφάλιση του σεβασμού στο περιβάλλον και αντιμετώπιση των αρνητικών κοινωνικών συνεπειών της κρίσης.

 


 

ΗΔΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

 


 

 

 

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.