Πατρίκιος

Στην Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, ο Οκτώβριος εξελίσσεται σε μήνα αφιερωμένο στην ποίηση! "Θέλετε να είστε μπροστά από τις ειδήσεις; Διαβάζετε ποίηση!» - δανειζόμαστε το σύνθημα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης.

Ο μήνας ξεκίνησε με την πανηγυρική έναρξη της δράσης Ποίηση… on the road στο μετρό του Συντάγματος. Με τους ποιητές Μαρία Κουλούρη, Αλέκο Λούντζη, Μυρσίνη Γκανά και Πελαγία Φυτοπούλου να αναμιγνύονται με τον κόσμο και να τον ξαφνιάζουν ευχάριστα, διαβάζοντας ποιήματα στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό Συντάγματος, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων να ζεσταίνει το χώρο με τις μουσικές της και τον μεγάλο μας ποιητή Τίτο Πατρίκιο να διαβάζει ποιήματα εμπνευσμένα από το χώρο.

Πρόκειται για μια σύμπραξη της «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά που μεταφέρεται στο εξής σε λεωφορεία, τρένα και σταθμούς και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η Εριφύλη Μαρωνίτη, διαχειρίστρια έργου της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου δήλωσε: «Πρώτη του μήνα και πρώτη από τις δράσεις που ενώνουν και κάνουν πράξη τη στενή πολιτιστική συνεργασία των δήμων Αθήνας και Πειραιά. Στην Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων συνεχίζουμε δράσεις και παρεμβάσεις ώστε … η ποίηση να μας βρίσκει παντού! Να είναι διαρκής και δημόσια η επικοινωνία με το κοινό, κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης! Μήνας γεμάτος στίχους, ποίηση, διάλογο και δημιουργούς- με την Ποίηση on the road, με το Διεθνές φεστιβάλ Ποίησης που ξεκινά σήμερα με πάνω από 73 ποιητές απ’ όλο τον κόσμο σε διάφορα μέρη της Αθήνας, αλλά με ποίηση και στη Νύχτα Πολιτισμού, με πολλές εκδηλώσεις το βράδυ αυτής της Παρασκευής μετά τις 8 κι ως τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αθήνα!».

Ο Νίκος Διαμαντής, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σχολίασε: «Είμαστε εδώ για να βάλουμε την ποίηση στη ζωή μας! Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φέρνει για δεύτερη χρονιά την ποίηση στην πόλη. Φέτος συμπράττουμε με την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, γιατί πιστεύουμε στην εξωστρέφεια της ποίησης. Η ποίηση συναντά τον κόσμο όπου κι αν βρίσκεται. Σας περιμένουμε λοιπόν στις εκδηλώσεις που έχουμε σχεδιάσει στην Αθήνα και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά».

Η δράση Ποίηση on the road είναι μια σύμπραξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τη στήριξη των εταιριών Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) και Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ).

Νέοι ποιητές έρχονται σε επαφή με το κοινό σε ανοιχτούς χώρους και παράλληλα συζητούν με παλιότερους ποιητές ανιχνεύοντας τα σήματα της εποχής τους. Συντονιστής: Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Οι δημόσιες αναγνώσεις γίνονται κάθε πρώτη του μηνός, από 1ης Οκτωβρίου 2018 έως 1η Μαρτίου 2019, σε Μέσα Μεταφοράς και εμβληματικούς τόπους στον άξονα Αθήνας- Πειραιά.

Κάθε πρώτη Παρασκευή του ίδιου μήνα οι ποιητές συζητούν παρουσία κοινού στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. (Λεπτομέρειες στο ΔΤ που επισυνάπτεται).

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Δείτε τις δράσεις για όλο το μήνα

Ημερομηνία: 
Τρι, 02/10/2018 - 10:00 - Τετ, 31/10/2018 - 20:00
ΣυνημμένοΜέγεθος
POIHSH_on_the_road_FLYER(1).pdf280.65 KB

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.