skaitv

"Είχα ζητήσει επανειλημμένα την παραίτηση του κ. Τόσκα γιατί έβλεπα ότι δεν υπήρχε η πολιτική βούληση να καταπολεμηθεί η ανασφάλεια στην Αθήνα. Και μιλάω κυρίως για την πολιτική βία και μία επιχειρησιακή ανεπάρκεια ως προς την καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος" τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Αχιλλέα Τόπα και Κωνσταντίνο Δαυλό.

Με τις συλλήψεις για την τραγική υπόθεση του Φιλοπάππου αποδεικνύεται ότι η αστυνομία έχει τις δυνατότητες, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση και να έχει λάβει τις αντίστοιχες εντολές, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

"Το γεγονός ότι συνέλαβαν τόσο γρήγορα τους δράστες, και μπράβο στην ελληνική αστυνομία, αποδεικνύει ότι όταν είναι αποφασισμένοι να κάνουν τη δουλειά τους τα καταφέρνουν" σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και επισήμανε: "Ρωτάω, λοιπόν εγώ γιατί, ενώ τόσο καιρό ήταν γνωστό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι στην περιοχή γύρω από του Φιλοπάππου υπάρχει πρόβλημα με συμμορίες που ληστεύουν τουρίστες, δεν κινήθηκε εγκαίρως ώστε να ξεκαθαρίσει εκεί την περιοχή;"

Αναφορικά με τον φωτισμό και την ευθύνη της διαχείρισης του Φιλοπάππου, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ως αρχαιολογικός χώρος, η φύλαξή του και ο φωτισμός είναι στην ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι ο δήμος θα μπορούσε να παρέμβει αποφασιστικά μόνο αν είχε μητροπολιτικές αρμοδιότητες, θέμα που επανέρχεται στο προσκήνιο. 

Για τις ευθύνες σε σχέση με την πυρκαγιά στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι "στην τραγωδία αυτή -το μέγεθος της το αποδεικνύει- δεν έγιναν τα πράγματα όπως έπρεπε να έχουν γίνει". "Τις επιμέρους ευθύνες -γιατί μιλάμε για σοβαρές ευθύνες, μιλάμε για ποινικές ευθύνες προπάντων- θα τις αναδείξουν οι αρμόδιοι μέσα από την εμπεριστατωμένη έρευνα που θα κάνουν. Εγώ δεν θέλω να βιαστώ αυτή τη στιγμή να επιμερίσω ευθύνες" δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Για την επιτυχή εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων από τον δήμο στον Άγιο Ανδρέα, ο κ. Καμίνης είπε: "Εμείς απλώς κάναμε τη δουλειά μας. Είχαμε προετοιμαστεί για αυτό, όπως πρέπει να είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι, για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Είχαμε κάνει τις ασκήσεις μας, είχαμε ακριβώς προβλέψει πως θα γίνει η εκκένωση όταν θα χρειαστεί, τα παιδιά είχαν κάνει, όπως είπα, με το προσωπικό τις δοκιμές, είχαμε φροντίσει να υπάρχουν τα πούλμαν για την εκκένωση μέσα από μια έγκαιρη μίσθωση, οπότε όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν. Το ζήτημα ήταν, επειδή δεν υπήρξε εντολή για εκκένωση, να πάρουμε την ευθύνη και την απόφαση και αποδείχτηκε ότι το κάναμε τη στιγμή που έπρεπε" υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ημερομηνία: 
Σάβ, 25/08/2018 - 14:50

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.