D_180705_114_2

To Job Center του δήμου Αθηναίων συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας και τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία είναι εντυπωσιακά: ήδη 213 πολίτες έχουν αξιοποιήσει τις υπηρεσίες του Job Center του δήμου Αθηναίων, που αποτελεί το πρώτο Κέντρο Επανένταξης στην εργασία για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που δημιουργείται στην Ελλάδα με βάση διεθνή πρότυπα.

Μόνο κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το 32% έχει βρει εργασία πλήρους απασχόλησης, το 15% εργασία μερικής απασχόλησης, το 8% εργάστηκε για ένα διάστημα και το 45% βρίσκεται στη διαδικασία ενεργούς αναζήτησης εργασίας. Συνολικά, 74 πολίτες βρήκαν απασχόληση παρότι απουσίαζαν από την αγορά εργασίας για πολλά χρόνια.

«Το Job Center του δήμου Αθηναίων ολοκληρώνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και είμαι ικανοποιημένος που καθημερινά κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και βοηθώντας τους πολίτες που βρέθηκαν στο περιθώριο λόγω της κρίσης να επανενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο με τους ίδιους ρυθμούς» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Το Job Center αποτελεί το Κέντρο Επανένταξης στην εργασία του δήμου Αθηναίων που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την British American Tobacco Hellas. Λειτουργεί από το 2017 στο ισόγειο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Υγείας του δήμου Αθηναίων, στην Αγίου Κωνσταντίνου 14, στο κέντρο της πόλης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα και οι εμπειρίες των στελεχών του δήμου Αθηναίων, των συνεργαζόμενων φορέων, των εργοδοτών και των εθελοντών. 

Η παρουσία των ωφελουμένων του Job Center, οι οποίοι τιμήθηκαν με ειδική βράβευση, επιβεβαίωσε την επιτυχημένη λειτουργία του Κέντρου.

Οι ανάγκες των ανθρώπων που διαμένουν στις Κοινωνικές Κατοικίες του δήμου Αθηναίων ήταν η κινητήριος δύναμη για τη δημιουργία του Job Center, το οποίο σταδιακά επέκτεινε τις υπηρεσίες του και σε άλλες ομάδες ωφελούμενων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων.  

Κεντρικοί πυλώνες των υπηρεσιών του Job Center είναι η συμβουλευτική επαγγελματικής καθοδήγησης, η εκπαίδευση στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, η ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και η πρακτική υποστήριξή τους κατά την αναζήτηση εργασίας με την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και δικτύωσης με πιθανούς εργοδότες (επιχειρήσεις, φορείς κ.λπ.)

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη τόνισε τον ολιστικό χαρακτήρα που οφείλει να έχει η κοινωνική παρέμβαση δηλώνοντας ότι  «το Job Center του δήμου Αθηναίων είναι πολύτιμο εργαλείο στις προσπάθειές μας για κοινωνική ένταξη όσων πολιτών απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Η Κοινωνική αλληλεγγύη χωρίς την επαγγελματική επανένταξη δεν αρκεί για να δώσει βιώσιμη λύση στα προβλήματα των ευάλωτων ομάδων».

Ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco Hellas, κ. Στέφανος Διανέλλος τόνισε: «Το Job Center μέσα σε αυτό τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του έχει κάνει ένα μικρό θαύμα και είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε συμβάλλει σε αυτό. Παρότι οι πολίτες που εξυπηρετεί ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με μακροχρόνια απουσία από την αγορά εργασίας και παρότι η απασχόληση εξακολουθεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία σήμερα, 74 άνθρωποι έχουν μέχρι τώρα βρει εργασία μέσα από το Job Center. Αποτέλεσμα είναι να στηρίζονται πλέον στις δικές τους δυνάμεις και να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία μετά από μια δύσκολη περίοδο για τους ίδιους».

Ημερομηνία: 
Τρι, 10/07/2018 - 10:15

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.