03 ΜΑΪ́ΟΥ 2018 11:10

1ος «ΟΠΑ Run» στο Πεδίον του Άρεως

Αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων στο Πεδίον του Άρεως, διοργανώνουν για πρώτη φορά την Κυριακή 6 Μαΐου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη του δήμου Αθηναίων.

Ο 1ος «ΟΠΑ Run» διοργανώνεται με  πρωτοβουλία φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  και απευθύνεται στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας της Αθήνας, τους νέους και τους κατοίκους της περιοχής, σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

«Το μεγάλο πρόβλημα του Πεδίου του Άρεως είναι η διακίνηση και η δημόσια χρήση ναρκωτικών» τόνισε στη συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και συνεχάρη τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιακουμάκη, τόσο για την πρωτοβουλία να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή ο αγώνας δρόμου όσο και για τη γενικότερη επιμονή του να παραμείνει το ίδρυμα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας.

«Η κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως συνιστά μια τριπλή ήττα: ήττα των πολιτικών πρόληψης κατά της ουσιοεξάρτησης, ήττα των μεθόδων θεραπείας αλλά και ήττα της νόμιμης καταστολής, όπου η παρέμβασή της κρίνεται επιβεβλημένη», δήλωσε ο κ. Καμίνης και επισήμανε ότι έχει ζητήσει, εδώ και πάνω από δύο μήνες, συνάντηση από τον υπουργό Υγείας για τη δημιουργία κλειστών χώρων εποπτευόμενης χρήσης ουσιών και ο κ. Ξανθός ακόμη δεν έχει απαντήσει».

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές άνοιξαν το Μάρτιο.

Οι εκκινήσεις αλλά και ο τερματισμός των αγώνων  έχουν οριστεί στο άγαλμα του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Μετά τις απονομές των επάθλων θα ακολουθήσει συναυλία στο χώρο του Πεδίου του Άρεως.