Καμίνης Καταθεση Χρυσή Αυγή

Με φυλάκιση τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γ. Γερμενής ή «Καιάδας» για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη το 2013, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση για παιδιά στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.  

Ήταν Πάσχα του 2013. Το συσσίτιο μίσους της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα αποτρέπεται. Εποχούμενοι χρυσαυγίτες περνούν κάτω από το Δημαρχείο της Αθήνας, εκτοξεύοντας απειλές κατά του δημάρχου Αθηναίων και συγκεντρώνονται στα γραφεία του κόμματός τους στην οδό Δεληγιάννη.

Λίγες δεκάδες μέτρα μακρύτερα, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μοιράζει πασχαλινά δώρα σε παιδιά. Ο Γερμενής εισβάλει στον χώρο και επιχειρεί να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο Αθηναίων. Οι άνδρες της ασφαλείας του Δημάρχου τον αποτρέπουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία μαθήτρια. Εντοπίζουν ότι οπλοφορεί, τον ακινητοποιούν και τον οδηγούν με επαγγελματισμό έξω από την αίθουσα.

Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια και τέσσερις αναβολές (δύο φορές το 2015, μια το 2016 και μία το 2017), η υπόθεση σήμερα, τελικά, εκδικάστηκε. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έχει καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας και στην ποινική δίκη της Χρυσής Αυγής, περιέγραψε τις στιγμές της επίθεσης στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, μετά τη ματαίωση του συσσιτίου μίσους της Χρυσής Αυγής.

«Είναι μία απόφαση – σταθμός. Νεοναζί και φασισμός ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο δρόμος» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για την απόφαση του μονομελούς Πλημμελειοδικείου, που επέβαλε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή.

Ημερομηνία: 
Δευ, 12/03/2018 - 15:05

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.