LE SOIR

H Αθήνα δεν ένιωσε ποτέ μόνη της στην Ευρώπη, αφού σε κρίσεις όπως αυτή του προσφυγικού, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις στάθηκαν στο πλευρό της, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Soir».

Μιλώντας στη μεγάλη βελγική εφημερίδα, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δε νιώθει μόνος, αφού παντού συναντά Ευρωπαίους πρόθυμους να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης, οι Βέλγοι και οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται εξίσου ευρωσκεπτικιστές.

«Αντί να προωθηθεί η ανάπτυξη και οι μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα με την επιβολή φόρων και τις περικοπές, οδηγείται σε αδιέξοδο», δηλώνει ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι ιδιαιτέρως η Αθήνα έχει υποφέρει πολύ. «Η Ευρώπη πρέπει να αναθεωρήσει τις πολιτικές λιτότητας. Η οκταετής οικονομική ύφεση τροφοδοτεί τον λαϊκισμό και την άνοδο των πολιτικών άκρων», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σε σχέση με το ευρωπαϊκό όραμα και το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Καμίνης διατυπώνει την άποψη ότι η εκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία αποτελεί μία καλή είδηση, επειδή, μεταξύ άλλων, δημιουργεί και τις προϋποθέσεις αναβίωσης του γαλλογερμανικού άξονα. Προσθέτει δε ότι είναι σημαντικό η Ευρώπη να παραμείνει ενωμένη, προκειμένου να είναι αρκετά ισχυρή, για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις μεγάλες δυνάμεις, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά κύριο λόγο.

Ως προς την προσφυγική κρίση, ο Γιώργος Καμίνης υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση από το να προσαρμοστούμε σε αυτήν την πραγματικότητα, αναπτύσσοντας μία κοινωνία ανοιχτή και ανεκτική, η οποία υπεραμύνεται ταυτόχρονα των ευρωπαϊκών ιδεών».

Ο δήμαρχος Αθηναίων συμμετέχει στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Προοδευτικών Μελετών, με θέμα «Call to Europe: Democracy first», η οποία συγκεντρώνει πολιτικούς, επιστήμονες, αναλυτές και φιλοσόφους απ’ όλη την Ευρώπη.

Ημερομηνία: 
Πεμ, 29/06/2017 - 12:10

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.