06 ΙΟΥΝΊΟΥ 2017 07:00

«30 Χρόνια Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων και Νέων. Η φωτογραφική ιστορία της Ομάδας των Ταξιδευτών του Χρόνου» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα

Έκθεση φωτογραφίας «30 Χρόνια Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων και Νέων. Η φωτογραφική ιστορία της Ομάδας των Ταξιδευτών του Χρόνου», παρουσιάζει το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (ΚΕΨΥΕ ), με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, από τις  6 έως τις 18 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Με την έκθεση αυτή οι «Ταξιδευτές του Χρόνου» γιορτάζουν 30 χρόνια συνεχούς και δημιουργικής παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα και το ΚΕΨΥΕ 30 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Παράλληλα στην έκθεση θα παρουσιαστεί, μετά από πολλά χρόνια, ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο του κ. Δημήτρη Μ. Μπούκα, που προέκυψε από την δράση του «Προγράμματος Αποασυλοποίησης και Αποκατάστασης πρώην ΠΙΚΠΑ Λέρου – Β΄ Φάση (1993-1995)».

Το πρόγραμμα υλοποίησε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής κ. Ι. Τσιάντη.

Στόχος της έκθεσης δεν είναι μόνο η προβολή του έργου των εκπαιδευομένων στη φωτογραφία, αλλά η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία εφήβων και νέων.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων, (Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε.), αποτελεί Μονάδα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γεν. Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Προσφέρει τις υπηρεσίες του στο χώρο της Ψυχικής Υγείας από το 1987. Υπεύθυνη Παιδοψυχίατρος του Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. είναι η κα Τσίπη Ευαγγελία, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ.

Η ομάδα φωτογραφίας των «Ταξιδευτών του Χρόνου» αποτελείται από 25 εφήβους, νέους, νέες και τον εκπαιδευτή τους Μανώλη Σαλαμαλέκη.

Το Εργαστήριο Φωτογραφίας ξεκίνησε την δράση του το 1987 υπό την καθοδήγηση του φωτογράφου κ. Δημήτρη Μ. Μπούκα. Έχει ιστορία 30 χρόνων στη διάρκεια των οποίων έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 εκθέσει φωτογραφίας. Οι πιο σημαντικές σε εκθεσιακούς χώρους του Δήμου Αθηναίων, Δήμου Πειραιώς, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως: Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λευκάδα και Λευκωσία. Αδιάλειπτη είναι επίσης η συμμετοχή στη σημαντική περιοδική έκθεση «Photovision» που διοργανώνει το περιοδικό Φωτογράφος από το 1995.

Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 11 Ιουνίου, ώρα: 7.30μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»: Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης – Θησείο

Τηλ. 210-3452150 – Στάση Μετρό Κεραμεικός

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή  10:00 – 14:00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη