KAMINHS ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η Αθήνα είναι ένας ευρωπαϊκός δήμος ο οποίος μάχεται για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, επενδύοντας παράλληλα στο αύριο και στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στην 4η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, με θέμα την «Ιδιωτική πρωτοβουλία στην αιχμή της ανάκαμψης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο κύμα μεταναστών και προσφύγων που ενέσκηψε στην πόλη σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή με ιδίους πόρους και δυνάμεις αντιμετώπισε το πρόβλημα, σεβόμενη αφ ενός την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών και αφ ετέρου κρατώντας τις ισορροπίες και προστατεύοντας τα δικαιώματα των δημοτών και πολιτών της Αθήνας.           

Λειτουργούμε με το 60% των πόρων που είχαμε το 2010 και αναπληρώνουμε το δυσθεώρητο κενό με συστηματική δουλειά, ουσιαστικές σχέσεις με τον ιδιωτικό τομέα ,καθώς και με τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, δήλωσε ο κ. Καμίνης και αναφέρθηκε στο επιτυχές πρόγραμμα '"Έργο Αθήνα", το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου με στόχο την κοινωνική, οικονομική και αισθητική ανανέωση της πόλης .Την περίοδο 2013-2015 υλοποιήθηκαν 54 έργα συνολικού ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Παράλληλα ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στις υπό διαμόρφωση   προϋποθέσεις στρατηγικής για την πόλη, την περίοδο 2016-2020,  με προτεραιότητες την οικονομική ανάπτυξη, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την αστική αναζωογόνηση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με στόχο όπως είπε ο κ.Καμίνης, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία κινήτρων για τους νέους, ώστε να επιστρέψουν στην πόλη. Ο δήμαρχος Αθηναίων έφερε ως παράδειγμα βελτίωσης των υπαρχουσών υποδομών, το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας μία περιοχή 110 στρεμμάτων, όπου επανασχεδιάζονται οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής, ένα πρόγραμμα που όπως είπε ο κ.Καμίνης, ενισχύεται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σχολίασε με θερμά λόγια την τουριστική ανάκαμψη της Αθήνας, όπως αυτή καταγράφεται από το 2014 έως σήμερα, σημειώνοντας ότι η πρωτεύουσα είναι μία φιλόξενη και ασφαλής πόλη.

Η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο τόνισε ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στη διεθνή εικαστική διοργάνωση  Documenta14, αλλά και στο γεγονός ότι η Αθήνα ανακηρύχθηκε για το 2018 από την ΟΥΝΕΣΚΟ, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Η Αθήνα αναδεικνύεται σε προορισμό σύγχρονου πολιτισμού αξιοποιώντας μαζί με την μοναδική κληρονομιά, της κλασσικής αρχαιότητας, τη σημερινή δυναμική της, επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων και αναφέρθηκε στην καινοτόμα σύμπραξη με την Aegean Airlines και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, με στόχο την ανάδειξη της πρωτεύουσας σε έναν σύγχρονο πολυδιάστατο προορισμό για όλο τον χρόνο.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι ο δήμος Αθηναίων  επένδυσε στην καινοτομία, αναφέροντας ως παράδειγμα την πλατφόρμα "συνΑθηνά" που στήθηκε για να διευκολύνει τις ομάδες των πολιτών που συνεισφέρουν με τις δράσεις τους στην ποιότητα  ζωής στην πόλη.

Ημερομηνία: 
Τρι, 23/05/2017 - 14:35

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.