28 ΜΑΪ́ΟΥ 2017 06:00

Η Ναΐφ Τέχνη στην Ελλάδα από τη Συλλογή Χρήστου & Πόλλυς Κολλιαλή στο Μουσείο «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Την έκθεση «Η Ναΐφ Τέχνη στην Ελλάδα», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, φιλοξενεί από τις 28 Μαΐου έως τις 24 Σεπτεμβρίου, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη».

Στην έκθεση παρουσιάζονται 50 έργα Ελλήνων και Κύπριων καλλιτεχνών, από τη Συλλογή  των Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή. Το θέμα τους εστιάζεται στην Ελληνική ιστορία και παράδοση, τη μυθολογία, τα ήθη και έθιμα της χώρας μας, απεικονίζοντας στιγμιότυπα από τη ζωή στην ύπαιθρο και την πόλη. Επίκεντρο της παρουσίασης  θα αποτελέσουν έργα με σκηνές από την καθημερινή ζωή της Αθήνας του 19ου & 20ου αιώνα με φόντο τις γειτονιές της γύρω από τον βράχο της Ακρόπολης. Μεταξύ των έργων   συμπεριλαμβάνονται και πίνακες της Έρσης Χατζημιχάλη (κόρη της Αγγελικής  Χατζημιχάλη). Η ναΐφ τέχνη, χαρακτηρίζεται ως μία αυθόρμητη τεχνική, που ξεχωρίζει για την απλοϊκότητα και τη φυσικότητά της.

Την έκθεση επιμελείται η Σταυρούλα Πισιμίση, λαογράφος του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Κυριακή 28 Μαΐου στις 7μ.μ. και θα πλαισιωθούν από ζωντανή μουσική με τραγούδια της Παλιάς Αθήνας, που θα ερμηνεύσουν οι Αντιγόνη Πενέζη (φωνή και κιθάρα),Νίκος Σουλιώτης (φωνή και κρουστά) και Κώστας Μπιλίσης (φωνή και πιάνο).

 

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»: Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα,  τηλ. 210-3243987, 210-3243972

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 19:00, Σάββατο & Κυριακή 09:00 – 14:00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη