ΕΚ ΠΟΔΗΛ 24ος

Δήλωση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη κατά τον 24ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας. 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ο 24ος Ποδηλατικός Γύρος ξεκίνησε με ένα μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών. Πάνω από 15.000 πολίτες βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης. Ο Ποδηλατικός Γύρος, μαζί με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, τον Ήμιμαραθώνιο και τον Γύρο της Αθήνας, αποτελούν τέσσερις μεγάλες μαζικές αθλητικές διοργανώσεις της Αθήνας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι ο δημόσιος χώρος αποδίδεται όλο και πιο πολύ στους πολίτες. Σ´ αυτό το μέτωπο ο δήμος δίνει καθημερινή μάχη και απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες, να τους πω ότι πρέπει να σεβόμαστε το δημόσιο χώρο είτε είμαστε καταστηματάρχες με τα τραπεζοκαθίσματα, είτε είμαστε οδηγοί με τα αυτοκίνητα, είτε οδηγοί μοτοσυκλετών. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει πίσω από τον κάθε πολίτη να έχουμε έναν δημοτικό αστυνομικό. Αυτό όχι μόνο είναι αδύνατο, είναι και ως νοοτροπία απαράδεκτο».  


Δημοσιογράφος: Μιλώντας με όσους συμμετέχουν εδώ, μας εξέφρασαν την επιθυμία τους να δημιουργηθούν περισσότεροι ποδηλατοδρόμοι και ο δήμος να βοηθήσει στο να έχουν χώρους να μπορούν να κάνουν ποδήλατο.   

 

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ο δήμος έχει κάνει συστηματικές προσπάθειες να διασφαλίσει ποδηλατικές διαδρομές. Θα είμαι πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ανακοινώσω ένα πρόγραμμα ήπιων ποδηλατοδρόμων και μέτρων φιλικών προς τον ποδηλάτη».

 

Ημερομηνία: 
Κυρ, 07/05/2017 - 20:55

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.