GR80s 1

Με μεγάλη επιτυχία και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε η μεγάλη συμμετοχική έκθεση GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με παράλληλο πρόγραμμα δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Ογδόντα χιλιάδες επισκέπτες, κάθε ηλικίας, έδωσαν ραντεβού με την ιστορία και ανακάλυψαν, άλλοι  εκ νέου και άλλοι για πρώτη φορά, την υπέροχη αυτή δεκαετία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εγκαινιάζοντας την έκθεση, μαζί με την Πρόεδρο της Τεχνόπολης Πόπη Διαμαντάκου  και το διευθύνοντα σύμβουλο της Τεχνόπολης Κωνσταντίνο Μπιτζάνη,  σημείωσε ότι αποτελεί την ευκαιρία να θυμηθούμε τη διαφορετική αντίληψη της κοινωνίας και της επικοινωνίας της δεκαετίας αυτής και να βιώσουμε μέσα από το πρίσμα του παρόντος, μια δεκαετία που όσο κι αν δαιμονοποιήθηκε, έχει εμπειρίες, βιώματα και πολλά να προσφέρει, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σημειώνεται ότι στην ολοκλήρωση της φρέσκιας ιδέας του Παναγή Παναγιωτόπουλου και  του Βασίλη Βαμβακά, βοήθησε σε σημαντικό βαθμό η προσφορά αντικειμένων της αγαπημένης σε όλους δεκαετίας, από τους ίδιους τους πολίτες. Συνολικά, στήθηκαν και παρουσιάστηκαν 18 θεματικά περίπτερα, 4.000 εκθέματα εκ των οποίων τα 2.500 ανήκαν σε ιδιώτες, 1.000 σπάνιες φωτογραφίες, 400 ώρες προβολών, ενώ έλαβαν χώρα περισσότερες από 30 παράλληλες εκδηλώσεις, workshops, ομιλίες, σεμινάρια, συναυλίες και parties.

Η συνεργασία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και φορέων, ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών και άλλων ειδικοτήτων κατάφερε να προσφέρει μία εκπληκτική GR80s εμπειρία. Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή της μεγάλης και γεμάτης όρεξη ομάδας εθελοντών, όσων ενεπλάκησαν στην έρευνα και τεκμηρίωση ,αλλά και στην παραγωγή, όλων των ομιλητών που προσέφεραν απλόχερα και με χαρά τη γνώση τους, των συλλεκτών και των δανειστών, των χορηγών, των αξιόλογων μεταφραστών και του πλήθους συνεργατών, που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να στηρίζουν το μεγάλο και σημαντικό αυτό εγχείρημα.

Η ανακάλυψη του GR80s κόσμου, μας οδήγησε όλους στο να νιώθουμε στο εξής για την έκθεση, την ίδια νοσταλγία που μέχρι πρότινος, νιώθαμε για τη δεκαετία του ογδόντα.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά! Η βοήθεια όλων ήταν καθοριστική, χωρίς αυτή δεν θα ζούσε και πάλι στα eighties η πόλη!

Ημερομηνία: 
Τρι, 21/03/2017 - 11:40

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.