IMG_0054

Επίτιμο δημότη της Αθήνας ανακήρυξε τον πρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, κ. Gianni Pittella, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σε ειδική τελετή στο δημαρχιακό Μέγαρο.

«Ο κ. Pittella αποδείχτηκε πραγματικός ευρωπαίος εταίρος και ειλικρινής φίλος”, τόνισε στην προσφώνησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημειώνοντας ότι «στα δύσκολα φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι αλλά και οι σταθερές αρχές». Η Αθήνα οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Ιταλό ευρωβουλευτή  για τη στήριξη και αρωγή του στην αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων και δυσκολιών, σταθερά και αποτελεσματικά, τόνισε ο κ.Καμίνης .

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή ακολουθώντας μια νέα στρατηγική και αντίληψη, δικτυώθηκε, συμπαραστάθηκε σε όσους είχαν ανάγκη, έδωσε έμφαση στην Κοινωνία των Πολιτών και στην καινοτομία, δούλεψε για τον τουρισμό, εστίασε στον πολιτισμό, επιδίωξε τη συμμετοχή στη διεθνή συζήτηση κι ούτε μία στιγμή δεν επέτρεψε να αμφισβητηθεί ο απαρέγκλιτος ευρωπαϊκός προσανατολισμός της πόλης.

«Η Ευρώπη είναι το «κοινό σπίτι», το πεδίο όπου ωριμάζουν φιλίες και σχέσεις σταθερές – όπως αυτήν με την οποία τιμά την Αθήνα ο Ιταλός ευρωβουλευτής  και για τους λόγους  αυτούς είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά  που ανακηρύσσουμε το Gianni Pittella σε επίτιμο δημότη της Αθήνας» τόνισε ο κ. Καμίνης.

Το κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων για την ανακήρυξη του κ. Pittella ανέγνωσε ο πρόεδρός του, Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης.  

Ιδιαίτερη τιμή χαρακτήρισε την ανακήρυξή του ως επίτιμου Δημότη της Αθήνας ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Gianni Pittella σημειώνοντας ότι τον συνδέει  ένας βαθύτατος δεσμός με την Ελλάδα και ειδικά με την πόλη των Αθηνών. Προέρχομαι από το νότο της Ιταλίας,τη Μεσόγειο και θεωρώ πέραν της κοινής γεωγραφικής θέσης, ότι διακατεχόμαστε από μια κοινή κουλτούρα, κοινές αξίες ζωής  που εμπεριέχουν σε εξέχουσα θέση τη φιλοξενία  και την καλοκαγαθία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Pittella έκανε ειδική μνεία στην πρωτοβουλία του στήριξης της Ελλάδας, όταν μπαίνοντας η χώρα στη βαθιά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση έγινε ο αδύναμος κρίκος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόσθηκαν  ιδιαιτέρως σκληρά μέτρα λιτότητας , χωρίς όπως είπε κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα, με μόνο σκοπό να αποτελέσει η Ελλάδα το παράδειγμα της τιμωρίας. Η Ευρωπαϊκή  Ένωση είναι βέβαιο ότι εισέρχεται σε βαθιά κρίση, χάνοντας τον πρωταρχικό ρόλο και σκοπό της σύστασής της, τόνισε ο Πρόεδρος  των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, επισημαίνοντας, μοιάζει να έχει χάσει το κοινό ενωτικό της βήμα, και εδώ πρέπει να στραφούμε στις θεμελιώδεις αρχές της προτάσσοντας πρώτα και κύρια τη δημοκρατία, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Και ο κ. Pittella κατέληξε: "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αθήνα είναι η καρδιά της Δημοκρατίας και από εδώ πρέπει να ξεκινήσει ο αγώνας για την Ευρώπη με τις αρχές όπως αυτές καθορίσθηκαν στη Συνθήκη της Ρώμης".                                           

Στην τελετή ανακήρυξης, τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Γιώργος  Κατρούγκαλος. Παρέστησαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο βουλευτής κ. Κώστας Τσιάρας, ενώ παρέστησαν επίσης ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού, κ.κ. Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, καθώς και η κυρία Συλβάνα Ράπτη πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.     

Παρέστησαν επίσης οι Πρέσβεις της Ιταλίας, της Μάλτας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Πολωνίας, εκπρόσωποι της Γερμανικής και Πορτογαλικής Πρεσβείας και ο επιτετραμμένος της Φιλανδικής Πρεσβείας.        

Ημερομηνία: 
Παρ, 17/03/2017 - 14:50

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.