skairadio

Η εισβολή του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλου στο κτίριο που ανακαίνισε ο δήμος Αθηναίων με ευρωπαϊκούς πόρους, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στην πέρα από κάθε νομιμότητα κατάληψη του κτιρίου, η χρήση του οποίου, με υπογραφή του προέδρου του ΕΒΕΑ, έχει παραχωρηθεί για 14 χρόνια στον δήμο Αθηναίων.

«Φέραμε ευρωπαϊκούς πόρους στην πόλη. Ένα τμήμα τους, 3 εκατομμύρια ευρώ, το διαθέσαμε για την ανακαίνιση του κτιρίου του ΕΒΕΑ, στην Αμερικής 8, το οποίο επί σχεδόν 20 χρόνια το είχε ο κ. Μίχαλος με μουσαμάδες, και τώρα ο ίδιος αλλάζοντας κλειδαριές και βάζοντας “φουσκωτούς” επιδιώκει να πετάξει το δήμο Αθηναίων έξω», δήλωσε ο κ. Καμίνης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100.3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι «με το προκάλυμμα της απλής αναλογικής, επιδιώκουν να διαλύσουν τους δήμους γιατί δεν τους ελέγχουν». «Το δημοτικό συμβούλιο θα κατακερματιστεί πλέον σε τέτοιο βαθμό που ουσιαστικά δεν θα μπορεί να διοικηθεί κανένας δήμος», είπε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι την ώρα που οι δήμοι είναι εκείνοι που κρατούν όρθια την κοινωνία, αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα. «Όποιος θέλει να κάνει μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνει δυο απλά πράγματα, να της δώσει το φόρο ακίνητης περιουσίας και τις νομοθετικές εξουσίες με τη μορφή της κανονιστικής αρμοδιότητας. Αυτό είναι μεταρρύθμιση και αυτά περίμενα να δω», τόνισε ο Γ. Καμίνης.

Σε ερώτηση για το ζήτημα της αστυνόμευσης στην Αθήνα και με αφορμή το πρόσφατο γεγονός του ξυλοδαρμού καθηγητή κ. Άγγελου Συρίγου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «έχω ζητήσει την παραίτηση του κ. Τόσκα και αυτό δεν μπορώ να το επαναλαμβάνω κάθε μέρα. Η ατιμωρησία που επικρατεί στην πόλη ευνοεί την ανομία. Έχω ζητήσει την παρέμβαση της κυβέρνησης για τις καταλήψεις κτιρίων, και δεν κουνιέται φύλλο. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τη Νομική και το Πολυτεχνείο, γίνεται εμπόριο ναρκωτικών και κατασκευάζονται μολότοφ και δεν γίνεται τίποτα. Κατά περίεργο τρόπο όλα αυτά μεταξύ τους συνδέονται».

Επίσης, ο κ. Καμίνης αποκάλυψε ότι παρότρυνε πολίτη να προσφύγει στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για υπόθεση που αφορά γιατρό που εργάζεται στον δήμο Αθηναίων και ζητούσε χρήματα για υπηρεσίες που προσέφερε στο δημοτικό ιατρείο και σε ωφελούμενο της υπηρεσίας. Τελικά ο δημοτικός ιατρός συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα του ασκήθηκε δίωξη και ελέγχεται πειθαρχικά. «Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθώ τέτοιου είδους φαινόμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά, είναι πέμπτη φορά που παροτρύνω πολίτες να καταγγείλουν δημοτικούς υπαλλήλους που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και αδικούν το υπόλοιπο κομμάτι των εργαζομένων» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ημερομηνία: 
Παρ, 03/03/2017 - 12:10

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.