kaminisKEDE

Την απόλυτη αντίθεσή του στους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα που ισχύει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τις κυοφορούμενες μετατροπές στον «Καλλικράτη».

«Στην πρώτη μου θητεία είχα διαπιστώσει μια συστηματική αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας, η οποία φόρτωνε τα βάρη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τώρα φοβάμαι ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια απροκάλυπτη εχθρότητα» τόνισε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις, για μία ακόμη φορά, εξαντλούνται στην αλλαγή των διαδικασιών και όχι στην ουσία και τις αρμοδιότητες που πρέπει να έχουν οι δήμοι για να είναι χρήσιμοι στον πολίτη. 

Διευκρινίζοντας ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση να κλείσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «η Πολιτεία συνεχίζει μια τακτική που μας αποδιοργανώνει, μας απαξιώνει, μας εκθέτει και μας αδικεί κατάφωρα. Πρέπει όμως να βρούμε έναν ηχηρό και αποτελεσματικό τρόπο για να δείξουμε ότι δεν είμαστε κάποια συντεχνία. Πρέπει να δείξουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η ραχοκοκαλιά της χώρας».

Ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από τους δήμους, σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να μεταθέσει σε εκείνους την ευθύνη για την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και την απόλυτη ανοργανωσιά που τη διακρίνει. «Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι, για το θέμα των προσφύγων, έχω προκαταλήψεις και παρωπίδες. Η άποψή μου είναι ότι όσο πιο σοβαρά διαχειριζόμαστε το πρόβλημα, τόσο πιο πολύ ωφελούμε τις πόλεις μας» τόνισε ο κ. Καμίνης, και επικροτώντας την υποστήριξη της ΚΕΔΕ στους ακριτικούς δήμους, υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αθήνα με την ανεξέλεγκτη κατάσταση στις καταλήψεις κτιρίων.

Ένα ακόμη παράδειγμα, εκείνο των εγγραφών για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, προκειμένου να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους δήμους. «Επιχείρησαν να μας διασύρουν ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας» είπε ο κ. Καμίνης, λέγοντας ότι «λόγω του κυβερνητικού μπάχαλου με τις διαδικασίες, οι δήμοι σήκωσαν όλο το βάρος. Με συμπλοκές που προβάλλονταν από την τηλεόραση, και με εμφανή απόπειρα να μας φορτώσουν το πρόβλημα, βλέπαμε να διασπείρεται η φήμη ότι η ανοργανωσιά αφορά τους δήμους».

Αναφερόμενος στην οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «για μια δυνατή Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να περάσει η φορολογία της ακίνητης περιουσίας στους δήμους, ώστε να ορίζουν τα του οίκου μας, με ευθύνη απέναντι στους δημότες».

Ημερομηνία: 
Τετ, 01/03/2017 - 15:30

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.