07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2017 12:15

Μια ξεχωριστή μέρα για όλη την οικογένεια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μας καλεί σε μια ξεχωριστή μέρα για όλη την οικογένεια! Θα ζωγραφίσουμε, θα κάνουμε μια βόλτα στον κόσμο, θα δούμε την Αθήνα από το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης και… φυσικά θα διασκεδάσουμε! Από τις 11.00, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δύο συναρπαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα, «Το ταξίδι του κάρβουνου» και «Η Αθήνα από ψηλά».

Εσείς θα λείπετε;

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

«Το ταξίδι του κάρβουνου»

Από πού προέρχεται η πρώτη ύλη παραγωγής του φωταερίου; Πόσο μεγάλο είναι το ταξίδι της για να φτάσει στο Γκάζι;

Ξεκινάμε από τα ανθρακωρυχεία της Ουαλίας, κάνουμε μια στάση στη Νέα Υόρκη και μετά αμέσως Νότια Αφρική! Το ταξίδι μας όμως δε σταματά εδώ… Πηγαίνουμε στην Ανατολή και στην Τουρκία, τη Ρωσία και μετά φτάσαμε Παρίσι!

Ταξιδεύουμε παρέα με το κάρβουνο, την πρώτη ύλη παραγωγής του φωταερίου, γνωρίζουμε την ιστορία του ενώ εμπνεόμαστε από τις περιπέτειές του για να ζωγραφίσουμε τα δικά μας έργα.

Απευθύνεται σε:  Παιδιά 5-11 ετών και τους γονείς τους

Ώρα: 11.00-12.00

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/ ενήλικας + παιδί

«Η Αθήνα από ψηλά»

Τι βλέπουμε από το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης; Μπορούμε να το ζωγραφίσουμε;

Ανεβαίνουμε στο Παρατηρητήριο, στον Πύργο του Νέου Υδαταερίου και ανακαλύπτουμε την Αθήνα, το Γκαζοχώρι και το παλιό εργοστάσιο. Ακούμε ιστορίες για τις γειτονιές γύρω απ΄το εργοστάσιο και φτιάχνουμε τις δικές μας. Στη συνέχεια, παρατηρούμε την πόλη από ψηλά, σχεδιάζουμε και βάζουμε χρώμα στα κτίρια και το τοπίο που απλώνεται μπροστά μας.

Απευθύνεται σε:  Παιδιά 5-8 ετών και τους γονείς τους

Ώρα: 12.00-13.00

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/ ενήλικας + παιδί

*Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες

2130109325, 2130109300

[email protected]