ΑΚΡΟΠΟΛΗ

«Η Αθήνα γιορτάζει σταθερά εδώ και πολλά χρόνια, όπως κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην τελετή για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της  Αθήνας  από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης, επισημαίνοντας ότι ο εορτασμός αυτός αποτελεί θεσμό για την Αθήνα.

«Ο μεγάλος φόρος αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα καθώς και η αδιαμφισβήτητη συνεισφορά της στην αντιφασιστική νίκη, έδεσε την πορεία της χώρας με τη δημοκρατική Ευρώπη» σημείωσε ο κ.Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα της ημέρας εκείνης παραμένει επίκαιρο στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, εσωτερική και διεθνή.

«Την ίδια αλληλεγγύη, και πάλι με πράξεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες επέδειξε η πόλη και ο δήμος στους χιλιάδες πρόσφυγες και στη διαχείριση του μεταναστευτικού» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας, με αιχμή την έναρξη μαθημάτων στα παιδιά των προσφύγων, ότι «οι πολίτες αποδεικνύουν καθημερινά με ωριμότητα, ότι η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να υπερισχύσουν της άγνοιας και της μισαλλοδοξίας».       

«Διαφυλάσσουμε την κοινωνική συνοχή, μαθητεύουμε την αλληλεγγύη, βοηθούμε εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση στην καθημερινότητα τους» τόνισε ο κ. Καμίνης και επεσήμανε: «Πρέπει να θωρακίσουμε, να μην επιτρέψουμε ρωγμές στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά δρόμος και δυνατότητα για τις δυνάμεις του φασισμού, του ολοκληρωτισμού, της βίας, της καταστροφής, της κατάλυσης της ελευθερίας» είπε ο κ. Καμίνης.

Ημερομηνία: 
Τετ, 12/10/2016 - 12:35

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.