19 ΙΟΥΝΊΟΥ 2016 08:00

Κυριακή στην Τεχνόπολη σε συνεργασία με το 5ο Athens Circus Festival

Την Κυριακή 19 Ιουνίου γιορτάζουμε το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη, με δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά θα μάθουν πώς συνδυάζεται η ζωγραφική με την κηπουρική, θα μάθουν τα μυστικά της Capoeira, θα ξεναγηθούν στον κόσμο της μαγείας και θα χορέψουν με τον ξεσηκωτικό ρυθμό των βραζιλιάνικων κρουστών. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 11:00 με το Υπαίθριο Εργαστήριο Ζωγραφικής από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το σεμινάριο Capoeira για παιδιά από τη σχολή Abada Capoeira, ενώ παράλληλα οι μικροί μας φίλοι παρακολουθούν ταχυδακτυλουργικά κόλπα από την ομάδα του Athens Circus Festival. Η Κυριακή ολοκληρώνεται με ένα πάρτι από τις ομάδες βραζιλιάνικων κρουστών BATUCA και Batuca Uranokatevato.

Το πρόγραμμα της ημέρας αναλυτικότερα:

«Μικροί Κηπουροί με πινέλα»: Υπαίθριο Εργαστήριο Ζωγραφικής από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Σημείο συνάντησης: Παιδική χαρά

Ώρα έναρξης: 11.00

Συνδυάζεται άραγε η ζωγραφική με την κηπουρική; Μπορεί ένα παλαιό εργοστάσιο φωταερίου να εμπνεύσει ένα παιδί; Πώς φροντίζουμε ένα λουλούδι;

Ένα πρωτότυπο υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής!

Παιδιά 3-10 ετών εμπνέονται από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, παίρνουν τα πινέλα τους και ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες. Στη συνέχεια, γίνονται «μικροί κηπουροί» και, με τη βοήθεια ειδικών, φυτεύουν στα γλαστράκια τους πολύχρωμα λουλούδια ενώ μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους!

Βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήρι: διάθεση, φαντασία και κατάλληλα ρούχα!

«Μικροί κηπουροί με πινέλα» της Αθήνας ετοιμαστείτε να λερωθούμε!

* Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 3-7 ετών και τους γονείς του και διαρκεί περίπου 70’.

**Το εργαστήρι πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών-Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών.

Capoeira για παιδιά από τη σχολή Abada Capoeira

Σημείο συνάντησης: Skywalk

Ώρα έναρξης: 11.00

Τι είναι η capoeira; Δύσκολο κανείς να εξηγήσει, καθώς σε αυτή τη βραζιλιάνικη πολιτιστική έκφραση περιπλέκονται η μουσική, η πολεμική τέχνη, ο χορός, η ακροβασία, το παιχνίδι.

 Εξελίχθηκε στη Βραζιλία, αλλά προήλθε από αφρικανούς σκλάβους, οι οποίοι μετέτρεψαν τη κουλτούρα τους και τα έθιμά τους σε ένα είδος καμουφλαρισμένης πάλης, την οποία χρησιμοποίησαν για την απελευθέρωσή τους.

Σήμερα, γίνεται όλο και πιο γνωστή σε όλο τον κόσμο και όποιος τη γνωρίζει μπορεί εύκολα να καταλάβει το γιατί. Άθληση, αυτοάμυνα, χορός, για όποιο λόγο και αν διαλέξει κανείς να ξεκινήσει capoeira θα μείνει ικανοποιημένος, διότι η capoeira τελικά είναι ελευθερία έκφρασης.

*Απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών και τους γονείς τους και διαρκεί περίπου 60’.

**Απαραίτητη αθλητική ενδυμασία.

«Ο μυστικός κόσμος της μαγείας» έκθεση μαγείας και ταχυδακτυλουργίας, στο πλαίσιο του 5ου Athens Circus Festival

 Αίθουσα διεξαγωγής: Δεξαμενές Καθαρισμού

 Ώρες επίσκεψης: 11.00 – 13.00

Το 5ο Athens Circus Festival συναντά τις Κυριακές στην Τεχνόπολη!

Το ελληνικό παράρτημα της International Brotherhood of Magicians παρουσιάζει μια ξενάγηση στον κόσμο της μαγείας και της ταχυδακτυλουργίας με εκθέματα και τρικς των μεγάλων του είδους μάγων και ταχυδακτυλουργών, από τον μεγάλο Harry Houdini έως τον σύγχρονό μας  David  Copperfield!

Αυτήν την Κυριακή μπαίνουμε στον κόσμο της φαντασίας, γνωρίζοντας απίστευτα μαγικά κόλπα, βιώνοντας την πραγματική μαγεία!

 *Για μικρούς και μεγάλους!

 **Η έκθεση θα λειτουργεί σε όλη τη διάρκεια του 5ου  Athens Circus Festival

«Πάρτι με κρουστά» από τις ομάδες βραζιλιάνικων κρουστών BATUCA και Batuca Uranokatevato

Χώρος  διεξαγωγής: Κεντρική Αυλή

Ώρα έναρξης: 13.00

Η Κεντρική Αυλή της Τεχνόπολης  γίνεται ο χώρος για ένα πάρτι… ηχηρό! Η ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών BATUCA από την Αθήνα και η Batuca Uranokatevato από το Ναύπλιο -μικτές ομάδες παιδιών και γονέων- υπό τις οδηγίες του δασκάλου τους Βασίλη Λιώση, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μουσικό αποτέλεσμα και μας ξεσηκώνουν με τους έντονους, μοναδικούς  ρυθμούς τους.

Μαθαίνουμε να ακούμε! Νιώθουμε τον ρυθμό σε όλο το σώμα! Μια γιορτή με πολύ χορό και  μουσική.

*Για μικρούς και μεγάλους

Απαραίτητη κράτηση: 210 3467322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548

[email protected] , www.technopolis-athens.com                          

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη