12 ΙΟΥΝΊΟΥ 2016 07:15

2ο Αστικό ΠΙΚΝΙΚ στο Πεδίον του Άρεως

Το 2ο Αστικό ΠΙΚΝΙΚ διοργανώνει την Κυριακή 12 Ιουνίου, στο Πεδίον του Άρεως, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και  Νεολαίας του δήμου Αθηναίων. Το ραντεβού ορίζεται στην κεντρική είσοδο του πάρκου ,άγαλμα Βασ. Κωνσταντίνου, στις 10.15 το πρωί.  

Στόχοι της συλλογικής αυτής προσπάθειας, πέρα από τη γνωριμία και επαφή με ένα πανέμορφο σημείο της Αθήνας, είναι μια ουσιαστικότερη σχέση με τη γη και το συνάνθρωπο μέσω της ενημέρωσης και της βιωματικής μάθησης και η αλληλεγγύη, με την επισιτιστική στήριξη των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Ειδικά για τους μικρούς μας φίλους προβλέπεται ένα εργαστήρι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 5 έως 12 χρονών, με αντικείμενο την κομποστοποίηση. Με ευφάνταστους τρόπους τα παιδιά θα ανακαλύψουν πως ο κύκλος της φύσης συνεχίζεται και μετά το τραπέζι του γεύματος. Το 2ο Αστικό ΠΙΝΙΚ πλαισιώνεται από εργαστήρια φυσικής κίνησης και αναπνοής (γιόγκα). 

Ελπίζουμε πως το ΠΙΚΝΙΚ μπορεί να γίνει μία σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη μιας πιο στενής σχέσης ανάμεσα στον πολίτη και το αστικό πράσινο, για την καλλιέργεια συνειδήσεων, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Το 2ο Αστικό ΠΙΚΝΙΚ γίνεται σε συνεργασία με τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής – Διεύθυνση Πάρκων και Αλσών, τη ΜΚΟ Μπορούμε. Καμία μερίδα φαγητού χαμένη, τη ΜΚΟ Οργάνωση Γη, το Στούντιο Λένα Θάλασσα και YogastoAlsos.

Πρόγραμμα:

                Εργαστήρι φυσικής κίνησης και αναπνοής – γιόγκα

10.30-12.00, Σημείο 1

12.00-13.30, Σημείο 2

                Πικνίκ

13.30-18.30, Σημείο 3

                Ενημέρωση και παιχνίδια με θέμα την οικονομία του φαγητού και τον περιορισμό της σπατάλης

14.30-16.00, Σημείο 3

                Εργαστήρι κομποστοποίησης για παιδιά 5 έως 12 χρονών

Ώρα έναρξης: 16.30 & 17.30, Σημείο 3

Διάρκεια προγράμματος: 40’

Αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά ανά ομάδα

                Γιόγκα στο Πάρκο

      19.00-21.00, Σημείο 4

*Τα μαθήματα γιόγκα απευθύνονται σε αρχάριους

Για τη γιόγκα  οι συμμετέχοντες είναι καλό να φορούν άνετα, βαμβακερά ρούχα και αθλητικά παπούτσια να έχουν φροντίσει για το φαγητό και την ενυδάτωσή τους 3 ώρες πιο πριν να κρατούν στρώμα γυμναστικής και ψάθα, ένα παρεό, καπέλο και αντηλιακό.

Για το πικνίκ χρειάζεται να έχουν μαζί τους ένα καλαθάκι με το κολατσιό τους και αρκετή ποσότητα νερού θα πρέπει να φροντίσουν με ιδιαίτερη προσοχή τη διατήρηση της καθαριότητας στην περιοχή

 

Πεδίον του Άρεως, κεντρική είσοδος, άγαλμα Βασ. Κωνσταντίνου

Ώρα:10.15