ASF4

Ένα φεστιβάλ με 31.000 επισκέπτες στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

318 εκδηλώσεις - 130 φορείς - 280 εθελοντές - 169 Ομιλητές - 1198 Επιστημονικοί συνεργάτες - 50 καλλιτέχνες

Με επιτυχία διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μοναδικό Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Από τις 5 έως τις 10 Απριλίου επισκέφτηκαν την Τεχνόπολη περίπου 31.000 άτομα, εκ των οποίων πάνω από 7.300 ήταν μαθητές. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 318 διαφορετικές εκδηλώσεις: εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα, επιμορφωτικά παιχνίδια, επιστημονικές παρουσιάσεις, συζητήσεις, σεμινάρια και προβολές, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους  Έλληνες και ξένους επιστήμονες. 

Με φετινό θέμα «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη» (“Evolving with science”), μικροί και μεγάλοι έδωσαν το «παρών» όλες τις ημέρες στο φεστιβάλ, για να γιορτάσουν την επιστήμη μαζί. Φέτος, συμμετείχαν στο Athens Science Festival οι καταξιωμένοι ομιλητές διεθνούς φήμης: Svante Pääbo, Μιχάλης Μπλέτσας, Giovanni Frazzetto, Robert Winston, Γεώργιος Χρούσος, Chiara Montanari, Daniel Wolpert και John Ellis.

Ο μοναδικός χώρος Brain Games, με την επιμέλεια του National Geographic Channel, πρoσέφερε ατελείωτες ώρες δημιουργικής ψυχαγωγίας σε μικρούς και μεγάλους ενώ τα διαδραστικά εκθέματα στο χώρο επιστήμης και τέχνης σε συνεργασία με το CERN, μας ταξίδεψαν στην αρχή της δημιουργίας του σύμπαντος. Οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τις ομιλίες, όσο και για τη ∆ιαδραστική Έκθεση και τα Πειράµατα Επίδειξης, στα οποία συμμετείχαν μερικά από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της χώρας (ΕΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ", ΕΚ «Αθηνά», Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμινγκ", Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ) με την αμέριστη υποστήριξη της ΓΓΕΤ, πανεπιστήμια, σχολεία και πλήθος επιστημονικών ενώσεων και  εκπαιδευτικών οργανισμών συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ.

Μια γιορτή με ελεύθερη είσοδο, για όλες τις ηλικίες. Μια διοργάνωση στο κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με 130 φορείς από τον ερευνητικό, ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό χώρο, που κατάφερε για ακόμα μία φορά να φέρει τον κόσμο κοντά στην επιστήμη, την καινοτομία και την τεχνολογία.

Ανανεώνουμε το «ραντεβού» μας το 2017, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, για ένα ακόμη πιο πλούσιο και πιο συναρπαστικό Athens Science Festival 2017! 

 

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τους: Εκπαιδευτικό Οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”Βρετανικό Συμβούλιο, Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

 

Ημερομηνία: 
Δευ, 18/04/2016 - 13:15
ΣυνημμένοΜέγεθος
ASF2.jpg21.14 KB
ASF3.jpg48.34 KB
ASF1.jpg68.42 KB

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.