_Με τα μάτια ανοιχτά

Παρατείνεται μέχρι τις 20 Απριλίου η αίτηση συμμετοχής για το εργαστήρι που διοργανώνουν η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και το Creative Europe Media Desk Greece, στο πλαίσιο του Αφιερώματος: «Με τα μάτια ανοιχτά» (21-24 Απριλίου 2016).

Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου, 10.00- 16.00. Τα αποτελέσματα, θα συζητηθούν σε στρογγυλή τράπεζα, την Κυριακή 24 Απριλίου, στις 20.30 στο Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο. Καλούνται επαγγελματίες ντοκιμαντερίστες, σπουδαστές και όσοι ενδιαφέρονται να εκφραστούν μέσα από το δημιουργικό ντοκιμαντέρ, να δηλώσουν συμμετοχή στο εργαστήριο ΕΞΟΔΟΣ / EXODUS (Από την ιδέα ως το γύρισμα).

Η διάρκεια του κάθε ντοκιμαντέρ δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 5 λεπτά.  Η επιλογή θα γίνει από την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (με μέγιστο αριθμό τα 20). Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ελεύθερη.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΞΟΔΟΣ (EXODUS)

Εμείς, ως έλληνες δημιουργοί ανησυχούμε και αναρωτιόμαστε:

 • Πώς να αναπτύξουμε μια διαφορετική ματιά, πιο απαιτητική, πιο οικεία, ίσως και ανατρεπτική, πάνω σε αυτή την πραγματικότητα;
 • Πώς να την αφηγηθούμε;
 • Πώς να αποκαλύψουμε τις αγνοημένες πλευρές της;

Αυτά τα ερωτήματα μας οδήγησαν στο σχέδιο ΕΞΟΔΟΣ, (EXODUS)

Πρόκειται για μια πλατφόρμα της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (Greek Documentary Association) αφιερωμένη στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τα σχέδια που θα κατατεθούν θα πρέπει να έχουν ως θέμα τους μια συγκεκριμένη ιστορία στην Ελλάδα σήμερα, ενός πρόσφυγα-μετανάστη και να αφορά στην δική του ιστορία.

Στόχος του διήμερου εργαστηρίου είναι, οι ταινίες να χαρακτηρίζονται από το προσωπικό ύφος του δημιουργού.  Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να αξιοποιήσουν κατά την ανάπτυξη των σχεδίων τους τα εκφραστικά μέσα του δημιουργικού ντοκιμαντέρ ώστε να μπορούν να αρθρώσουν το δικό τους λόγο.  

Στο σεμινάριο θα διδάξουν έμπειροι Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες-δημιουργοί ντοκιμαντέρ.

Διευκρινίζεται ότι η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ δεν αναλαμβάνει την παραγωγή των ταινιών. Τα δικαιώματα παραμένουν στους δημιουργούς. Στην Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ παραχωρείται μόνο το δικαίωμα προβολής σε εκδηλώσεις της και το ανάρτησης στην ιστοσελίδα της.

Όσοι  υποψήφιοι  έχουν το ντοκιμαντέρ τους έτοιμο μέχρι τις 10  Ιουνίου 2016, θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ με την Ένωση Ευρωπαίων Συγγραφέων (SEUA) στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά 17 – 19 Ιουνίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν την αίτηση συμμετοχής που είναι αναρτημένη στη διεύθυνση www.technopolis-athens.com, στην ηλεκτρονική διεύθυνση metamatianoixta@gmail.com μέχρι την Τετάρτη 20/4/2016 και ώρα 15.00.

Ημερομηνία: 
Δευ, 18/04/2016 - 12:15

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.