ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ

«Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε, προκειμένου να καθαρίσουμε από τη μουτζούρα την πόλη. Είναι μια εικόνα που αδικεί την Αθήνα», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, από τον περίβολο του πρώτου Δημόσιου Νεκροταφείου της Αρχαίας Αθήνας, στον πεζόδρομο της Ερμού, σημείο από το οποίο ξεκίνησε η δράση Καθαρή Αθήνα από τα γκράφιτι, που υλοποιούν η διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων και η πλατφόρμα της Κοινωνίας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, ΣυνΑθηνά.

Ο κ. Καμίνης προανήγγειλε ότι η δράση θα επεκταθεί σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως την Πειραιώς και την Πανεπιστημίου, και χαρακτήρισε το έργο πολύχρονο αγώνα στον οποίο απαιτείται η συνεργασία και η αρωγή των πολιτών, όπως χαρακτηριστικά  είπε. Ο δήμαρχος Αθηναίων  αναφέρθηκε στο φυλλάδιο με τις οδηγίες για την αφαίρεση γκράφιτι, το οποίο μοιράζεται από ομάδες πολιτών, επισημαίνοντας ότι τα στάδια καθαρισμού επικεντρώνονται πρώτον στον καθαρισμό με εξειδικευμένα τεχνικά μέσα- ανάλογα με την επιφάνεια- και δεύτερον στην επίστρωση της καθαρής επιφάνειας με ειδικό αντιγκράφιτι στρώμα, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα της προφύλαξης αφ ενός αλλά και του εύκολου καθαρισμού με νερό στην περίπτωση που ξαναγραφεί.

Τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε υψίστης σημασίας την περιφρούρηση του δημόσιου χώρου, ζητώντας τη συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.                    

Σημειώνεται ότι σήμερα από τις 9.30 το πρωί συνεργεία της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων και εθελοντές καθαρίζουν από γκράφιτι, με σύγχρονες τεχνικές, το Δημόσιο Νεκροταφείο  της Αρχαίας Αθήνας και επί τόπου μοιράζουν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.    

Επισυνάπτεται το ενημερωτικό υλικό

Ημερομηνία: 
Τρι, 22/03/2016 - 11:50
ΣυνημμένοΜέγεθος
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΓΚΡΑΦΙΤΙ.pdf510.34 KB

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.