18 ΜΑΡΤΊΟΥ 2016 06:55

Μάρτιος 2016: Μήνας δράσεων του δήμου Αθηναίων για την αναπηρία

Δράσεις εξοικείωσης με την αναπηρία, διοργανώνουν το Σάββατο 19 Μαρτίου στην Τεχνόπολη, ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Άσπεργκερ.

Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους  στην πόλης, με απώτερο σκοπό  την  ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και την ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή.

Όλοι πρέπει να δούμε αλλιώς τους χώρους γύρω μας, και να τους βιώσουμε όπως τους βιώνουν τα άτομα που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν άνετα στην πόλη.

Για το σκοπό αυτό οργανώνονται :

–    Βιωματική ομιλία ευαισθητοποίησης από τον Σ.Κ.Ε.Π.

– Δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής αναπηρίας: άτομα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, με στόχο να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης τους. Η δράση υλοποιείται υπό την καθοδήγηση στελεχών και συνεργατών του Σ.Κ.Ε.Π., με κινητική αναπηρία.

–  Δράση βιωματικής προσομοίωσης αισθητηριακής αναπηρίας: οι συμμετέχοντες βιώνουν τον τρόπο αντίληψης των ατόμων με προβλήματα όρασης σε διάφορες δραστηριότητες (κίνηση στο χώρο με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, τεχνικές συνοδείας κλπ). Η δράση υλοποιείται με εκπαιδευτές κινητικότητας & προσανατολισμού για άτομα με προβλήματα όρασης.

–   Δράση ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό  σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) και τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Άσπεργκερ (ΕΛ.Σ.Σ.Α).

Γραφείο ΑμεΑ της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας Δήμου Αθηναίων: τηλ. 2105210705

Τεχνόπολις κτίριο Μηχανουργείο: Πειραιώς 100 Γκάζι

Ώρα:  11.00 -14.30