-πατ-βελ

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποδέχθηκε και ξενάγησε στην ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης Frederic Vallier, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμοων Ελλάδας, Γιώργο Πατούλη.

Σε δηλώσεις του ο Frederic Vallier τόνισε τα εξής: Χαιρετίζουμε τη δέσμευση των Δήμων και του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν με όσα μέσα διαθέτουν την προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Αποτελούν παράδειγμα για τους αιρετούς και τις εθνικές κυβερνήσεις όλης της Ευρώπης. Ο τρόπος λειτουργίας και οργάνωσης του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα δείχνει πως με τη σύμπραξη Δήμων και κυβέρνησης αλλά και με τη στήριξη της Ευρώπης, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Το μήνυμα που βγαίνει είναι ότι έχουμε ανάγκη από συνεργασίες. Επιβάλλεται οι εθνικές κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξουν την προσπάθεια των Δήμων για βρεθεί λύση στην προσφυγική κρίση. Φυσικά δεν ξεχνάμε και την πολύ σημαντική συμβολή των τοπικών κοινωνιών αλλά και των ΜΚΟ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην μπορεί η Ευρώπη να βρει λύση στο προσφυγικό ζήτημα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Έλληνες, μόνους τους, να διαχειρισθούν την κρίση. Δεν έχει κανένα νόημα να μπλοκάρουν τα σύνορα ή να εμποδίζουν τους πρόσφυγες να διαβούν το Αιγαίο. Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται για να μην μπορούν οι πρόσφυγες να φύγουν από τη Συρία, αποτελεί ηθικό και νομικό χρέος μας, να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο αυτή την κατάσταση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης υπογράμμισε:

Η Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα αποτελεί πρότυπο λειτουργίας. Είναι παράδειγμα της συνεργασίας που πρέπει να έχουν οι πόλεις με την κεντρική διοίκηση, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους φορείς, προκειμένου να διαχειρισθούν από κοινού το μεγάλο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 14 στρέμματα που δόθηκαν αρχικά, χθες, η δημοτική αρχή της Αθήνας αποφάσισε την επέκταση του στα 37 στρέμματα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης δήλωσε: Η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει ότι η Ελλάδα ως χώρα πρώτης υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος από όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ και ως εκ τούτου οφείλει να μας στηρίξει. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι εμείς από την πλευρά μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνουμε ό,τι μπορούμε, με τα μέσα που διαθέτουμε, για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της έλλειψης ενός ολοκληρωμένου εθνικού και ευρωπαϊκού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα, δείχνει πως αποτελεσματικές λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από τις συμπράξεις των Δήμων των τοπικών κοινωνιών και των εθελοντικών οργανώσεων με ην κεντρική κυβέρνηση.

Ημερομηνία: 
Σάβ, 12/03/2016 - 11:55

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.