γεννηματα

Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κυρία Φώφη Γεννηματά, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, στην ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, στον Ελαιώνα.

Μετά την επίσκεψη και ενημέρωση για τη λειτουργία της, ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:

Γ. Καμίνης: «Είχα τη χαρά σήμερα να ξεναγήσω την κυρία Γεννηματά, εδώ στη Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα. Είναι ένας χώρος, τον οποίο έχει παραχωρήσει ο δήμος στην πολιτεία, ήδη από τον Αύγουστο, όταν είχαμε το πρώτο προσφυγικό κύμα στην Αθήνα. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επεκτάθηκε ώστε να περιλαμβάνει ακόμα 500 άτομα, δηλαδή συνολικά 1200. Λειτουργεί ως δομή – πρότυπο, με έναν πάρα πολύ οργανωμένο τρόπο. Εδώ είμαστε, ως δήμος Αθηναίων, ώστε να συνδράμουμε και τους πρόσφυγες, και την πολιτεία, και την περιφέρεια. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα τέτοιας εμβέλειας και να περάσουμε και αυτή τη δοκιμασία όσο γίνεται πιο δημιουργικά για όλους».

Φώφη Γεννηματά: «Η γυναίκα - μάνα που είναι και πρόσφυγας, κρατάει στην αγκαλιά της ό, τι πολυτιμότερο έχει. Τα παιδιά της, τη ζωή της την ίδια. Δοκιμάζεται, βασανίζεται και κρατάει ψηλά την ελπίδα. Και εμείς, είμαστε σήμερα εδώ, οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ, οι Ελληνίδες μητέρες για να σταθούμε στο πλευρό τους, ουσιαστικά και συμβολικά. Εμείς οι Έλληνες αποδείξαμε ότι και μέσα από τις δοκιμασίες μπορούμε να κρατάμε ψηλά τις αξίες μας και τις αρχές μας. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη, σε πείσμα των ακραίων φωνών. Εδώ στον Ελαιώνα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη δουλειά από τον Δήμο και δεκάδες εθελοντές, ανθρώπους ευαισθητοποιημένους, που προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που αφήνει και δημιουργεί η κυβέρνηση. Είμαστε σήμερα εδώ για να σταθούμε στο πλάι της γυναίκας, να σταθούμε στο πλάι των παιδιών. Είναι μια μέρα γιορτής για τη γυναίκα, αλλά εδώ, δοκιμάζεται ο άνθρωπος. Ελπίζω να δοθεί το συντομότερο ένα τέλος στη δοκιμασία αυτών των ανθρώπων, και εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους, όσο αυτό διαρκεί».

Δημοσιογράφος: Άδειασε η πλατεία Βικτωρίας, ωστόσο υπάρχουν περιμετρικά κάποιοι μετανάστες οι οποίοι θα επιδιώξουν να φτιάξουν ένα νέο καταυλισμό κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Θα τους επιτραπεί;

Γ.Καμίνης: Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι πετύχαμε μια πρώτη νίκη. Να κρατάμε την πλατεία Βικτωρίας όπως αρμόζει σε μια κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας. Θα αποκαταστήσουμε την κανονικότητα βαθμιαία, σε συνεργασία και με την αστυνομία και με τις προνοιακές υπηρεσίες του κράτους. Όχι μόνο στην πλατεία Βικτωρίας, που ήδη συμβαίνει αυτό, αλλά και περιμετρικά. Γενικά σε κάθε γειτονιά της πρωτεύουσας, λαμβάνοντας παράλληλα μέριμνα -και ο χώρος του Ελαιώνα αυτό ακριβώς μαρτυρά- και για τους πρόσφυγες. Ως δήμος προσπαθούμε όλες τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει να τις εκπληρώσουμε ισόρροπα: προασπιζόμενοι, πρώτα απ΄ όλα τα συμφέροντα και την κανονικότητα της πόλης, αλλά και επιτελώντας το καθήκον μας σύμφωνα με τους ορισμούς του διεθνούς δικαίου για την προστασία των προσφύγων».

Ημερομηνία: 
Τρι, 08/03/2016 - 13:15

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.