03 ΜΑΡΤΊΟΥ 2016 17:00

#Switch_on στην Τεχνόπολη

Στις 3 Μαρτίου, γυρίζουμε τους διακόπτες και φωτίζουμε εκ νέου την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Δύο ιστορικά τοπόσημα της πόλης, δύο αεριοφυλάκια του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, γεμίζουν με φως!

Τα αεριοφυλάκια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της γραμμής παραγωγής του φωταερίου. Πρόκειται για τεράστια κυλινδρικά δοχεία όπου αποθηκευόταν το αέριο πριν προωθηθεί με αγωγούς στο δίκτυο της πόλης.

Το αεριοφυλάκιο 2 κατασκευάστηκε το 1887 και σήμερα στεγάζει το INNOVATHENS, δηλαδή τις πιο δημιουργικές ομάδες και τις πιο καινοτόμες ιδέες της πόλης. Στις 3 Μαρτίου, παίρνει την τελική του μορφή και φωτίζεται με έναν ξεχωριστό τρόπο, όπως ακριβώς ταιριάζει στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων!

Το αεριοφυλάκιο 3, το μεγαλύτερο που λειτούργησε στον ελλαδικό χώρο με χωρητικότητα 15.000 κυβικά μέτρα, παραμένει ανέπαφο και αποτελεί πολύτιμη μαρτυρία για τις κατασκευές αυτού του τύπου. Σήμερα, το σήμα κατατεθέν της περιοχής του Γκαζιού, παίρνει ξανά ζωή και γεμίζει με φως την Τεχνόπολη αλλά και την Αθήνα!

Η Τεχνόπολη φωτίζεται με σύγχρονο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό LED που χρησιμοποιεί μόλις το 1/5 της ενέργειας κοινών λαμπτήρων.

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων : Πειραιώς 100, Γκάζι

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ /SHOP/ATHENS BIKES TICKETS

Δευτέρα: κλειστά

Τρίτη-Τετάρτη και Παρασκευή- Κυριακή 10.00-18.00

Πέμπτη: 10.00-21.00 (Δυνατότητα ξενάγησης κατόπιν συνεννόησης)

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ /SHOP/ATHENS BIKES TICKETS

Δευτέρα: κλειστά

Τρίτη-Τετάρτη και Παρασκευή- Κυριακή 10.00-17.00

Πέμπτη: 10.00-21.00* (Δυνατότητα ξενάγησης κατόπιν συνεννόησης)

*Η συγκεκριμένη ημέρα και οι ώρες ενδέχεται να τροποποιηθούν λόγω διοργάνωσης άλλων εκδηλώσεων στο χώρο.