12 ΙΟΥΝΊΟΥ 2015 09:40

Μαθητές ταξιδεύουν με τη βάρκα που ενώνει στα νερά της Μεσογείου – Τεχνόπολη Κυριακή 14 Ιουνίου

Στα «Νερά της Μεσογείου» μας ταξιδεύουν την Κυριακή 14 Ιουνίου στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, οι μαθητές του 1ου και του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου της Αθήνας, διοργανώνοντας μία μεγάλη πολυθεματική εκδήλωση με στόχο να αναδειχθεί η Μεσόγειος ως πεδίο συνάντησης  λαών, πολιτισμών και ιδεών, αλλά και αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων με επίκεντρο την αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του δήμου Αθηναίων και τον Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενώ θα συμμετάσχουν μαθητές από το 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, το 3ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το Λύκειο  Αγίου Νικολάου Λεμεσού Κύπρου και η Ευαγγελική Σχολή Ν. Σμύρνης.

Στο πρόγραμμα εκδήλωσης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

·-Μεγάλη έκθεση με δημιουργίες των παιδιών των σχολείων που συμμετέχουν και με θέματα που περιλαμβάνουν τις διαδρομές του Οδυσσέα και του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, την ανάπτυξη των επιστημών και των μαθηματικών, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία, τη θρησκεία, τις εθνικές εκδοχές της Μεσογειακής κουζίνας, τα ταξίδι των μετοίκων αλλά και τις τραγικές διαδρομές των μεταναστών και πολλά άλλα.

·  -Έκθεση ζωγραφικής με έργα τόσο παιδιών, όσο και φτασμένων καλλιτεχνών.

Οι εκθέσεις ανοιχτές από τις 12 μ.μ.

· -Συναυλία στις 21.00  με την Τυνήσια καλλιτέχνιδα Λάμια Μπετίουι, η οποία ζει και δημιουργεί στην Ελλάδα επί πολλά χρόνια, τραγουδώντας πάντοτε για την «κοινή μας θάλασσα.»

Παράλληλα, στο αμφιθέατρο του ΑΘΗΝΑ 9.84 από τις 18.30 παρουσιάσεις με θεματικούς άξονες το περιβάλλον και τη διαχείρισή του, τη λογοτεχνία, καθώς και συζητήσεις για τις μετακινήσεις πληθυσμών και το δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που ταξιδεύουν με τραγικό τρόπο στα νερά της Μεσογείου.

Στους χώρους της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν και ένα ταξίδι γευσιγνωσίας, απολαμβάνοντας φαγητά από διαφορές χώρες της Μεσογείου.