28 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2015 17:30

Μουσική πανδαισία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στην Τεχνόπολη

Αριστουργήματα της ρώσικης μουσικής και τη μαγεία των musicals, από τα μουσικά σύνολα του δήμου Αθηναίων, θα απολαύσουν, όσοι βρεθούν  την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Απριλίου, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και στην Τεχνόπολη αντίστοιχα.  

Συγκεκριμένα

Την Τρίτη 28 Απριλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατο του συνθέτη Dmitri Shostakovich και 175 χρόνων από τη γέννηση του Piotr Ilyich Tchaikovsky, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων σε μία συναυλία – αφιέρωμα στη ρώσικη μουσική στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η συναυλία ξεκινά στις 20.30

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το  1ο Κοντσέρτο για βιολί του Shostakovich και την εμβληματική 5η Συμφωνία του Tchaikovsky.

Σολίστ: Αρμπέν Καντέσα

Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελληνική Δημοκρατία.

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, κατόπιν κράτησης θέσης τηλεφωνικά στο 210 9243211. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Την Τετάρτη 29 Απριλίου την ίδια ώρα(20.30) στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, η Χορωδία του δήμου Αθηναίων με τη συναυλία της “Love Changes Everything” θα ταξιδέψει τους λάτρεις των musicals στον υπέροχο κόσμο του Μουσικού Θεάτρου.

Μελωδίες από musicals, που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι, θα πρωταγωνιστήσουν σε μία μοναδική μουσική βραδιά, εμπνευσμένη από  το παγκόσμιο κινηματογράφο και θέατρο.

Σολίστ: Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο σοπράνο)

Πιάνο: Γιάννης Γιαννόπουλος

Μουσική Διεύθυνση: Σταύρος Μπερής

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Αίθουσα «Θέατρο»):Πειραιώς 206, Ταύρος

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Αμφιθέατρο «Αθήνα 9,84»:Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548