1

Στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων κατευθύνονται  από την πλατεία Συντάγματος, οι πρώτοι 50 Σύροι πρόσφυγες, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, με αντιπροσωπεία Σύρων προσφύγων.

Οι Σύροι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε δύο ξενώνες αστέγων στο κέντρο της Αθήνας, με προτεραιότητα στα παιδιά, τις γυναίκες και σε όσους χρήζουν ιατρικής φροντίδας, ενώ στη συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων και αντιπροσωπείας των Σύρων τέθηκαν τόσο οι διαδικασίες παροχής ασύλου, όσο και το ζήτημα στέγης για τους όσους βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος.

«Καλώ την Πολιτεία να τηρήσει τη δέσμευσή της για ταχύρρυθμη διαδικασία διεκπεραίωσης των αιτημάτων παροχής άσυλου, που υποβάλλονται από Σύρους πρόσφυγες» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, και σημείωσε: «Η προσφορά του δήμου Αθηναίων για στέγαση και σίτιση γίνεται πλέον δεκτή, και οικογένειες με παιδιά θα φιλοξενηθούν από σήμερα κιόλας σε κοινωνικές δομές του δήμου». Θα φιλοξενηθούν περίπου 30 οικογένειες, σε δύο δημοτικές δομές Κοινωνικής Στήριξης.

«Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, αναλαμβάνω όμως μια πρωτοβουλία και απευθύνω μια πρόσκληση σε δημάρχους από δήμους της Αττικής και ελπίζω να δεχτούν και την επόμενη εβδομάδα να συναντηθούμε, προκειμένου να συζητήσουμε το πρόβλημα –το οποίο δυστυχώς αδυνατεί να λύσει, ως όφειλε, η κεντρική διοίκηση- και να δούμε πως μπορούμε να κατανείμουμε αυτή την ευθύνη», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Εκ μέρους των Σύρων προσφύγων, ο κ. Μοχάμεντ Αμπού Οντέι εξέφρασε τις «ευχαριστίες εκ μέρους όλων των Σύρων προσφύγων για την στάση και την βοήθεια του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να βρεθεί λύση στο μαρτύριο 600 ανθρώπων στο Σύνταγμα» και πρόσθεσε: «Σε πρώτη φάση για είκοσι οικογένειες θα λήξει η ταλαιπωρία τους, ενώ ο δήμαρχος μας υποσχέθηκε ότι θα μας βοηθήσει να παίρνουμε το άσυλο περισσότερα από δέκα άτομα ημερησίως, όπως γίνεται έως τώρα».

Ο δημοτικός σύμβουλος της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας» κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, δήλωσε ότι «είναι ανάγκη να επιταχυνθεί η αποδοχή των αιτήσεων ασύλου» και πρότεινε «την ανάληψη πρωτοβουλίας από δημάρχους και την Περιφερειάρχη Αττικής για τη φιλοξενία των προσφύγων».

 

Ημερομηνία: 
Παρ, 12/12/2014 - 17:40

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.