tbex1

Στην Αθήνα βρέθηκαν, με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, 800 ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς τουριστικών media από 50 χώρες, οι οποίοι για τέσσερις μέρες μετέφεραν εικόνες και εντυπώσεις, το μήνυμα της πόλης της Αθήνας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου τους «Travel Bloggers Exchange - TBEX Europe 2014» την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής: Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών) αποτελεί σημαντική στιγμή για την Αθήνα και την προώθησή της ως αυτόνομου τουριστικού προορισμού. Για την επιλογή της Αθήνας και τη διεξαγωγή του συνεδρίου στην πρωτεύουσα εργάστηκε συστηματικά, πολλούς μήνες τώρα, το δυναμικό της  Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι επισκέπτες προέρχονται από 50 χώρες από όλο τον κόσμο, με την πλειονότητα αυτών να προέρχονται από τη Βόρειο Αμερική (32%) και την Ευρώπη (38%) και την Ασία (11%). Η παγκόσμια αυτή συνάντηση αποτελεί το μεγαλύτερο αλλά και πιο απαιτητικό media fam trip που έχει φιλοξενήσει  ποτέ η Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι τη διοργάνωση του TBEX Europe 2014, διεκδίκησαν και πέτυχαν ο δήμος Αθηναίων και το ACVB, ύστερα από μία δύσκολη και εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013, στο πλαίσιο της έκθεσης IMEX America, στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι «η φιλοξενία στην Αθήνα της διοργάνωσης TBEX Europe 2014, της διεθνούς ετήσιας συνάντησης ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media αποτελεί τιμή για τον δήμο και μια χρυσή ευκαιρία για την Αθήνα». Σημείωσε ότι «η Αθήνα και η Ελλάδα, τις επόμενες μέρες, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής εκατοντάδων κορυφαίων τέτοιων διαμορφωτών γνώμης μέσω των μεγαλύτερων δικτύων social media και ταξιδιωτικών blogs, ενώ ο απόηχος της διοργάνωσης για τον προορισμό μας θα αναπαράγεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του κόσμου, για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε την αυξητική πορεία του τουριστικού ρεύματος, όχι μόνο στην χώρα, αλλά κυρίως στην Αθήνα, όπου «το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2014 έκλεισε με αύξηση αφίξεων της τάξης του 29% και υπολογίζεται ότι φέτος, θα έχουμε στην πόλη 800.000 περισσότερες αφίξεις από το 2013»  και υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει σχεδιάσει «ειδική δέσμη μέτρων και εργαλείων και επενδύει σε δράσεις που ενισχύουν τις υπάρχουσες τουριστικές υποδομές, προβάλλουν μία ενιαία και ανταγωνιστική ταυτότητα για την Αθήνα και προωθούν τον προορισμό μας στο διεθνές περιβάλλον». Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοινώσε ότι ο ετήσιος θεσμός Travel Trade Athens που καθιερώθηκε το 2013 και φιλοξένει επιλεγμένους ξένους hosted buyers από όλες τις περιοχές του κόσμου και τους φέρνει σε απευθείας επαφή με τουριστικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του προορισμού, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου του 2015 και φιλοδοξεί να αποτελέσει το κορυφαίο γεγονός για την προώθηση της Αθήνας ως αυτόνομου τουριστικού προϊόντος.

Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη χαιρέτισε την διοργάνωση της διεθνούς συνάντησης στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του δήμου Αθηναίων αποδίδει καρπούς και αυτό αποδεικνύεται από την διεθνή συνάντηση των bloggers στην πόλη. «Η Αθήνα είναι η πόλη με τα χίλια πρόσωπα και μπορεί να γίνει η πρωτεύουσα του Ελληνικού τουρισμού» σημείωσε η κυρία Κεφαλογιάννη και αναφέρθηκε εκτενώς στις δυνατότητες του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για την επικοινωνία των δυνατοτήτων της πόλης.

Ο CEO της TBEX, κ. Rick Calvert αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για «τη στενή φιλοξενία και υποστήριξη» είπε ότι «απαιτείται πέρα από την κρίση να αδράξουμε την ευκαιρία γνωριμίας με μια πόλη με ξεχωριστή ιστορία, πολιτισμό, κουλτούρα, και ξεχωριστές γεύσεις και κρασιά, ενώ η κρίση δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, διότι η Ελλάδα έχει μια γενναιοδωρία και ομορφιά που επάξια την καθιστούν ξεχωριστό προορισμό». Αναφερόμενος στην διεθνή συνάντηση σημείωσε ότι «το TBEX μοιράζεται μέσα από τις αφηγήσεις των bloggers και των συγγραφέων την ιστορία μιας πόλης και μιας χώρας».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, δήλωσε σχετικά: «O ΕΟΤ τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει μια στρατηγική επικοινωνιακή στροφή προς το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το visitgreece.gr αναπτύσσεται διαρκώς, κερδίζοντας καθημερινά την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων χρηστών παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, για εμάς, η συνδιοργάνωση του TBEX, αποτελεί φυσική συνέπεια και παράλληλα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα αυτής της  χρονιάς.»

Ο πρόεδρος της ΕΑΤΑ, κ. Γ. Μπρούλιας παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης σημειώνοντας ότι «ο δήμος Αθηναίων, το υπουργείο Τουρισμού, η  Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) και με συνδιοργανωτή τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) έχουν διαμορφώσει ένα πολύπτυχο πρόγραμμα φιλοξενίας, εκδηλώσεων, δράσεων εξοικείωσης και χορηγιών που έχουν εκπονηθεί ποτέ στην Ελλάδα».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Αθηναίων για ζητήματα Τουριστικής Προβολής, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Μπορείς», κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, υπογράμμισε ότι «ο τουρισμός δεν έχει ιδεολογία, διότι από μόνος του αποτελεί ιδεολογία, αφού ενώνει προσπάθειες και προσφέρει εισόδημα, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

Εντυπωσιακή είναι η κινητοποίηση φορέων και επιχειρήσεων προκειμένου να καλυφθούν οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της διοργάνωσης.

Το TBEX 2014 στηρίζει ο ΕΟΤ, ενώ μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα φιλοξενίας του συνεδρίου συμμετέχουν ωςPlatinum Χορηγοί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η AEGEAN AIRLINES καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας-ΟΑΣΑ.

Εκ μέρους των μεγάλων χορηγών, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ανέφερε: «Καλωσορίζουμε τη διεθνή συνάντηση των ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media, στην Αθήνα. Οι Συγκοινωνίες Αθηνών είναι στενά δεμένες με τη ζωή της πόλης και στηρίζουν την αστική κινητικότητα. Προσφέρουμε επιλογές στους τουρίστες και τους επισκέπτες για εύκολες, οικονομικές μετακινήσεις, όπως για παράδειγμα το τριήμερο τουριστικό εισιτήριο για απεριόριστες μετακινήσεις στην πόλη. Το λιμάνι του Πειραιά συνδέεται, με express λεωφορειακή γραμμή, με το Μουσείο της Ακρόπολης και άλλους χώρους πολιτισμού, ενώ το Μουσείο Μπενάκη προσφέρει στους επιβάτες μας, μειωμένο εισιτήριο στα 4 διαφορετικά κτίρια του. Η φιλοσοφία μας «Μια πόλη. Ένα δίκτυο» θέλει να φέρει όλους εσάς στο δίκτυό μας για συνδυασμένες και φιλικές στο περιβάλλον μετακινήσεις».

O CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, τόνισε: «Το αεροδρόμιο της Αθήνας καλωσορίζει την παγκόσμια οικογένεια των travel bloggers και χαιρετίζει την ενέργεια αυτή που αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων. Η διοργάνωση του Travel Bloggers Exchange Europe 2014 στην Αθήνα, έρχεται στην πλέον κατάλληλη στιγμή για την πόλη μας. Έχοντας γυρίσει σελίδα, η Αθήνα, σύμφωνα με όλες τις εξελίξεις και τις ενδείξεις, είναι μια πόλη που σαφώς ανακάμπτει εντυπωσιακά ως προορισμός. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο των ενεργειών που ήδη έχει υλοποιήσει για την προώθηση και την ανάδειξη της πόλης μας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, στηρίζει και συμμετέχει ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία που, χάρη στην κοινή στόχευση και την καλή συνεργασία, τοποθετεί ξανά την Αθήνα στη θέση που της αξίζει».

Ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines, κ. Ευτύχης Βασιλάκης, επισήμανε «τη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ της κεντρικής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, που αντικατοπτρίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση». Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι «είναι ανάγκη να αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες με αισιοδοξία και προσπάθεια». 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο πλαίσιο αυτό, την πρώτη ημέρα του TBEX Europe 2014 στις 23 Οκτωβρίου, θα διοργανωθεί από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων - ACVB,με τη συνεργασία της Frontstage και το Αθηνόραμα, η εκδήλωση καλωσορίσματος των συμμετεχόντων στην Τεχνόπολη, του δήμου Αθηναίων. Ένας πολυχώρος Ελληνικής Γαστρονομίας ,Πολιτισμού και Αναψυχής, στήνεται στην Τεχνόπολη, όπου θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές εκθέσεις με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ,  προβολές ντοκιμαντέρ για την ελληνική κουλτούρα, τον τουρισμό και την ιστορία καθώς και μία συναυλία σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Παράλληλα γαστρονομικά μενού θα σερβίρονται από το Farmer’s Republic, Μάνη-Μάνη, Aleria και Νομαδική Κουζίνα συνοδεία των ανάλογων ελληνικών κρασιών. Τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, θα γίνει η εκδήλωση του μεγάλου διεθνή χορηγού του TBEX 2014 (Expedia) ενώ το Σάββατο 25 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών με συνδιοργανωτές τους καταστηματάρχες της "Pandrossou Street Market" οι οποίοι θα διοργανώσουν ένα Street Party, με εδέσματα, ποτά, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και με την συμμετοχή καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η βραδιά θα κλείσει στην πλατεία Αγ. Ειρήνης. Για τους συμμετέχοντες στο TBEX Europe 2014, έχουν ετοιμαστεί περίπου 70 ειδικές προτάσεις περιηγήσεων οι οποίες έχουν ήδη αναρτηθεί στο site που δημιούργησε ειδικά για το ΤΒΕΧ ATHENS το ACVBhttp://tbex.thisisathens.org - προκειμένου οι δημοσιογράφοι &bloggers, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, να επισκεφτούν περιοχές της μητροπολιτικής Αθήνας και να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και υποδομών της πόλης, προωθώντας, μέσω της εμπειρίας τους, το τουριστικό της προϊόν.

Μετά την ολοκλήρωση του TBEX, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, θα διοργανωθούν fam trips και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στο Πήλιο/Βόλο, στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο, ενώ το visitmeteora θα διοργανώσει ταξίδι εξοικείωσης στα Μετέωρα, το TCB στη Θεσσαλονίκη καθώς και μία κρουαζιέρα στις Κυκλάδες από την Louis Cruises.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα χορηγήσει εισιτήρια για δωρεάν είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, ενώ παράλληλα, ο ΟΑΣΑ θα χορηγήσει εισιτήρια για όλα τα ΜΜΜ, ο Δ.Α.Α θα χορηγήσει τις κάρτες Athens Spotlight, ο δήμος Καλύμνου σφουγγάρια Καλύμνου, η Mastic spa σαμπουάν και αφρόλουτρα της εταιρείας, o Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μπουκάλια κρασί από τα μέλη του, ο Μαραθώνιος Αθήνας-ΣΕΓΑΣ t-shirts με θεματικά λογότυπα του Μαραθωνίου, η Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων παραχωρεί όλους τους χώρους για την διοργάνωση της εκδήλωσης καλωσορίσματος του ACVB καθώς και τις τσάντες καλωσορίσματος.SilverΧορηγοί του συνεδρίου μέχρι σήμερα είναι οι εταιρείες: Airtickets.gr, Aqua Vista Hotels, Association of Meteora Tourism Enterprises, Incrediblue, καιPorto Carras Grand Resort ενώ λίγες μόνο θέσεις και χορηγικά πακέτα σε προνομιακή τιμή έχουν μείνει διαθέσιμα για το συνέδριο TBEX EUROPE 2014.

Επιπρόσθετα,η KLM/Air France είναι Long Haul Χορηγός, ενώ χορηγοί των ταξιδιών εξοικείωσης,των περιηγήσεων, διάθεση αναψυκτικών/νερών/ποτών καθώς και φιλοξενίας είναι: Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, City Link, Θέατρο Δώρα Στράτου, Ίδρυμα Ευγενίδου, Λίμνη Βουλιαγμένης, Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, Alternative Athens, Athens Insiders, Athens Walking Tours, Athens Xclusive Designers Week, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο,Big Olive, Discover Greek Culture, Dopios, Hydraiki-One Day Cruise, Grazy travel, Golf Γλυφάδας, Kastelorizo Group, Key Tours, Louis Cruises, McArthur Glen, Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Onassis Cultural Center, Re Think Athens by the Onassis Foundation, Topos Allou Theatre, τα Ξενοδοχεία Grand Bretagne καιDivani Meteora καθώς και οι εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιία (μπίρα ΑΛΦΑ) & Λούξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ – η οποία θα διαθέσει αναψυκτικά και χυμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου .Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι: GTP, KSD, Hellenic Travelling, Travelling News, Travel Daily News, Travelmii, Tourism Press, Tourism Today, Tornosnews, Τουριστική Αγορά, Meetingreece & οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, Αθήνα 9,84FM, EN LEFKO 87,7 και HIT 88,9. H Erasmus είναι ο official DMC Partner για το TBEX EUROPE 2014 στην Αθήνα.

Ημερομηνία: 
Τετ, 22/10/2014 - 22:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.