broulias_salondevacance

Η Αθήνα ήταν ο τιμώμενος προορισμός της Ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon des Vacances που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες.

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ εκπροσωπήθηκε από τον δημοτικό Σύμβουλο Αθηναίων και πρόεδρο της ΕΑΤΑ κ. Γιώργο Μπρούλια και τη διευθύντρια Marketing και Πωλήσεων του Athens Convention and Visitors Bureau - ACVB κα Αλεξία Παναγιωτοπούλου οι οποίοι παρουσίασαν στους προσκεκλημένους, στο περίπτερο του ΕΟΤ, Tour Operators και δημοσιογράφους του Βελγίου και της Ολλανδίας τις υποδομές, την πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα της Μητροπολιτικής Αθήνας καθ’όλη τη διάρκεια του έτους καθώς και τις πολύπλευρες πτυχές της Αθήνας ως αστικού και συνεδριακού προορισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΑΤΑ κ. Γιώργος Μπρούλιας τόνισε σχετικά: «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τουριστικά τη δημοσιότητα που αποκτά η Αθήνα κατά το διάστημα της Ελληνικής Προεδρίας. Και ήδη τα στοιχεία των προ-κρατήσεων είναι πολύ θετικά. Το 2013 ήταν μια χρονιά σταθεροποιητική για την Αθήνα, ύστερα από 6 χρόνια ύφεσης. Από την πλευρά μας συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις και πιστεύουμε πως με τη διοργάνωση του 2ου ετήσιου Travel Trade Athens workshop στις 14 και 15 Απριλίου στην Αθήνα, θα προσελκύσουμε μεγάλους Tour Operators, προωθώντας την Αθήνα ως τουριστικό προορισμό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Επιπρόσθετα, όσον αφορά στον συνεδριακό τουρισμό τόνισε πως "η αύξηση μεγεθών, για την Αθήνα, καταγράφεται και στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού, με μεγάλα συνέδρια που έχουν ήδη κλειστεί για το 2015 και 2016 και πολυάριθμα ιατρικά συνέδρια που κλείνονται από τώρα για το 2017 και 2018".

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, κ. Ελένη Σκαρβέλη «με τις πρώτες εκτιμήσεις η βελγική αγορά καταγράφει υψηλά ποσοστά κρατήσεων για την Ελλάδα, με νέα ρεκόρ για αρκετούς προορισμούς, μετά και την αύξηση των Βέλγων τουριστών κατά 13,5% το 2013, έναντι του 2012. Η έλλειψη αρνητικής δημοσιότητας, οι καθημερινές πληροφορίες για την Ελλάδα την περίοδο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ που δέχονται ως τηλεθεατές οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι συνεχείς δράσεις προβολής της ελληνικής γαστρονομίας, της κουλτούρας μας και της σύγχρονης ελληνικής τέχνης είναι σημαντικά εφαλτήρια για την ενίσχυση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα. Κερδίζουμε καθημερινά το κοινό, ενεργοποιώντας και όλες τις δυνάμεις του απόδημου ελληνισμού. Δεν αφήνουμε να χαθεί καμιά ευκαιρία προβολής της χώρας μας».

Παράλληλα, στις 4 ως και 6 Φεβρουαρίου υλοποιήθηκε στις Βρυξέλες η συνάντηση των πόλεων που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT – Sustainable Food in Urban Communities – Βιώσιμη Τροφή στις αστικές κοινότητες.

H Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων - ΕΑΤΑ συμμετείχε με εμπειρογνώμονες της Τοπικής Ομάδας Στήριξης και τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΕΑΤΑ Α.Ε. κύριο Γιώργο Μπρούλια, ο οποίος παρέστη στο Συνέδριο με θέμα  «Στρατηγική για την τροφή στις πόλεις».

Οι βασικοί στόχοι του Συνεδρίου αφορούσαν στην ανάδειξη  πολιτικών και δράσεων για αστικά διατροφικά συστήματα χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και αποτελεσματικής διαχείρισης των πόρων σε θέματα παραγωγής και διανομής της τροφής όπως και σε θέματα διατροφής. Οι άξονες του Τοπικού Σχεδίου για την διατροφή για τον Δήμο της Αθήνας καθώς και οι εργασίες της Τοπικής Ομάδας Στήριξης παρουσιάστηκαν από την κα Κωνσταντίνα Τσαμουρτζή project manager του έργου, και τον κ Γιώργο Κεράνη, μέλος της Τοπικής Ομάδας Στήριξης- εμπειρογνώμονα στην αγροδιατροφική πολιτική και εκπρόσωπο της foodpolitix.

Ημερομηνία: 
Τρι, 18/02/2014 - 09:10

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.