02 ΙΟΥΛΊΟΥ 2013 18:00

02-07-2013:Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου, στο Θέατρο Αττικού Άλσους

Τη θεατρική παράσταση για παιδιά «Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου» από τις Μαγικές Σβούρες, φιλοξενεί την Τρίτη 2 Ιουλίου, το θέατρο του Αττικού Άλσους.

Ένα καινούριο παραμύθι γεμάτο μύθους από την Ελλάδα και την Ανατολή για το ιστορικό πρόσωπο που έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλου του κόσμου ως ο Μεγάλος Έλληνας, Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου. Μια συναρπαστική παράσταση που θα μαγέψει τους πολύ μικρούς θεατές ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσει τον σπουδαίο ήρωα στους μεγαλύτερους.

Εξαιρετικοί ηθοποιοί, μοναδικά σκηνικά-εγκατάσταση, ιδιαίτερα κοστούμια, φωτισμοί και ειδικά εφέ , ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών όλο το μαγικό ταξίδι σαν μια αξέχαστη εμπειρία. Και όπως πάντα καθοριστικό ρόλο παίζει η μουσική που γίνεται αφορμή για να ανακαλύψουν τα παιδιά νέους μουσικούς ορίζοντες: παραδοσιακές μελωδίες και σκοποί από τη Μακεδονία αλλά και αυθεντικές μουσικές από τα μέρη που πέρασε ο Αλέξανδρος, συνθέτουν το μουσικό χαλί του παραμυθιού μας .

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης, Σκηνικά: Πολυάννα Παρασκευά, Κοστούμια: Πέννυ Αμπλά – Δημήτρης Αδάμης, Κίνηση: Σταύρος Αποστολάτος, Τραγούδι Γοργόνας και Φινάλε: Τατιάνα Ζωγράφου, Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτη : Λίνα Λιακοπούλου 

Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Πέτρος Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση , Δημήτρης Μαχαίρας, Γιώργος Μπαλόπητας , Μαρία Παπαδοπούλου, Μαριλίζα Χρονέα

Οργάνωση:  Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Θέατρο Αττικού Άλσους:  Η είσοδος στο θέατρο είναι από την οδό Καρπενησιώτη επί του περιφερειακού Γαλατσίου (Τουρκοβούνια).

Ώρα έναρξης:21.00

Είσοδος ελεύθερη