21 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013 16:00

20-06-2013:Τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής , στις 21 Ιουνίου, με πλείστες μουσικές εκδηλώσεις στους Λόφους των Μουσών.

Συγκεκριμένα:        

Ο Λόφος του Φιλοπάππου θα μετατραπεί σε μια μεγάλη μουσική σκηνή με ρυθμούς, νότες και μελωδίες, όπου σε τρία σημεία του, τέσσερα  μουσικά σχήματα του Οργανισμού, θα παρασύρουν το κοινό στους ρυθμούς της μουσικής.

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα υποδεχτεί το κοινό στη θέση «Άνδηρο Πικιώνη» στις 20.00, σε μια συναυλία έντεχνης.

Οι καλεσμένοι στη μεγάλη γιορτή της Μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στην Πνύκα στις 21.00 τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Μικτή Χορωδία  σε έργα κλασικού ρεπερτορίου, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη και τη διδασκαλία του Σταύρου Μπερή.

Στην είσοδο του Λόφου Φιλοπάππου (από Διονυσίου Αεροπαγίτου) στις  22:00 η Big Band θα ερμηνεύσει δημιουργίες Jazz Μουσικής.

 Της έναρξης των συναυλιών θα προηγηθεί ξενάγηση με θέμα τους μύθους και την ιστορία του Λόφου των Μουσών (Φιλοπάππου), πάνω στον οποίο έζησε και τραγούδησε ο μυθικός ποιητής Μουσαίος, από την Αρχαιολόγο  Όλγα Βογιατζόγλου.

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 19.00 και το σημείο συνάντησης για τους ενδιαφερόμενους είναι η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Λουμπαδιάρη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.