syntyppol

Τη δράση  «Έκφραση Αθήνα» παρουσίασαν  σε συνέντευξη τύπου η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Νέλλη Παπαχελά και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου Εμμανουήλ Κουτσουρέλης, ενώ η κ. Παπαχελά αναφέρθηκε εκτενώς στις εκδηλώσεις στο Θέατρο του Αττικού Άλσους.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου η Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Νέλλη Παπαχελά εξέφρασε την αλληλεγγύη της για το κλείσιμο της ΕΡΤ υπογραμμίζοντας ότι «Είναι κοινός τόπος όλων ότι η δημόσια τηλεόραση, ο δημόσιος χαρακτήρας των μέσων μαζικής ενημέρωσης πρέπει να διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο.»

Μιλώντας για τη δράση Έκφραση Αθήνα επεσήμανε  ότι «Είναι μία πρώτη απόπειρα που γίνεται να ανοιχτεί  ο Δήμος Αθηναίων και στους νέους δημιουργούς , σε νέες μορφές έκφρασης και να δώσουμε χώρο στα νιάτα. Υπάρχουν δυνάμεις σε αυτή την πόλη που θεωρώ ότι «κοιμούνται» και ο Δήμος οφείλει να είναι ομπρέλα, να τους βοηθήσει να βγουν προς τα έξω.

Η δική μας πολιτική παράλληλα στοχεύει στο να αναζωογονήσει δύσκολες περιοχές της πόλης,  όπως η πλατεία Κουμουνδούρου που έχει ένα εξαιρετικό θεατράκι όπου σχεδιάζονται και άλλες  δράσεις για το μέλλον, αλλά και το θέατρο του Κολωνού,  μία επίσης δύσκολη γειτονιά.»

Κλείνοντας, αναφερόμενη στις εκδηλώσεις στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για τη δωρεάν παραχώρηση του θεάτρου και τόνισε ότι  «φέτος  οι εκδηλώσεις ξεκινάνε νωρίτερα γιατί τον Ιούλιο η Αθήνα είναι γεμάτη από κόσμο. Υπάρχουν πολύ αξιόλογες παραστάσεις, είτε με πολύ χαμηλό εισιτήριο, για να καλυφθεί το κόστος παραγωγής, είτε δωρεάν».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου Εμμανουήλ Κουτσουρέλης τόνισε: «Η δράση Έκφραση Αθήνα, επιτελώντας τον τίτλος της ενδελεχώς, πραγματοποιείται, για να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι αστικοί χώροι με νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες και προτάσεις που προσφέρονται στο φιλοθεάμων κοινό με δωρεάν είσοδο. 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε το διττό χαρακτήρα της δράσης αυτής: την ενίσχυση της εξωστρέφειας του πολιτιστικού προϊόντος στου δημότες των Αθηνών και τη δυναμική παρουσίαση σύγχρονων νέων δημιουργιών στους επισκέπτες της Αθήνας, ενισχύοντας αυτό που στις μέρες μας ονομάζουμε “πολιτιστικό τουρισμό”.»

Ημερομηνία: 
Παρ, 14/06/2013 - 12:50

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.