giortivivliou

Στο Πεδίον του Άρεως θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου, η  36η Γιορτή Βιβλίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ και πραγματοποιείται  σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος της Γιορτής Βιβλίου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και, γι’ αυτό  για τρίτη χρονιά  συνεχίζεται η  προσπάθεια ενίσχυσης των  βιβλιοθηκών της χώρας μας, με τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια: «Με διάβασες; Χάρισέ με! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη». Φέτος συγκεντρώνονται  βιβλία για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στην Φολέγανδρο και την ενίσχυση  των  βιβλιοθηκών  των Γυναικείων Φυλακών Θήβας και του Τμήματος Νέων της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2011, στην 34η  Γιορτή Βιβλίου, και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική καθώς και μετά τη λήξη της έκθεσης, συνέχισαν να φέρνουν βιβλία στα γραφεία του συλλόγου , αποδεικνύοντας ότι το κοινό είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα βιβλιοφιλίας. Συγκεντρώθηκαν  3.000 βιβλία, τα οποία στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών. Ο αριθμός  των  βιβλίων  που   συγκεντρώθηκαν  το  2012,  στην  35η  Γιορτή  Βιβλίου,  ξεπέρασε  κάθε προσδοκία. Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί 17.968 βιβλία σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.

Ο Σ.Ε.Β.Α.,  στην  προσπάθεια  αναβάθμισης  της  Γιορτής  προγραμματίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, έκθεση φωτογραφίας,   σε  συνεργασία  με  την  Ένωση  Φωτορεπόρτερ  Ελλάδος,  παρουσιάσεις  βιβλίων, εκδηλώσεις για παιδιά, προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών (ευγενική προσφορά του Αρχείου της ΕΡΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Feelgood Entertainment A.E.),  κ.λπ. Για το σκοπό αυτό, θα υπάρχει ειδικός χώρου  που θα φιλοξενεί τις δράσεις αυτές. Οι θεματικές ενότητες της φετινής Γιορτής είναι τα 150 χρόνια από τη  γέννηση του Κωνσταντίνου  Καβάφη και τα 50 χρόνια από την απονομή  του βραβείου νόμπελ  στο Γιώργο  Σεφέρη  (θα  πραγματοποιηθούν ομιλίες  και  προβολή ντοκιμαντέρ).

Επισυνάπτονται οι παράλληλες εκδηλώσεις της 36ης Γιορτής Βιβλίου

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα – Πέμπτη 6:00 μ.μ.–10:00 μ.μ.  Παρασκευή – Σάββατο 6:00 μ.μ.–10:30 μ.μ.

Κυριακή 11:00 π.μ. – 2:30 μ.μ. & 6:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.

Ημερομηνία: 
Παρ, 24/05/2013 - 16:20 - Κυρ, 09/06/2013 - 16:20
ΣυνημμένοΜέγεθος
36ΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ.doc452.5 KB

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.