15 ΜΑΪ́ΟΥ 2013 07:00

08-05-2013: Ατομική έκθεση της Γιάννας Σιδέρη στο Κέντρο Τεχνών

Την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Γιάννας Σιδέρη, με τίτλο «Ένδον σκάπτε», φιλοξενεί στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων -από 15 έως 26 Μαΐου 2013– ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τα «Νέα της Τέχνης», στο πλαίσιο της υποστήριξης των νέων καλλιτεχνών.

Περίπου εξήντα έργα αποτυπώνουν την εξελικτική προσπάθεια δέκα χρόνων δουλειάς και πειραματισμού. Στο επίκεντρο του έργου της ο άνθρωπος και τα μέσα που χρησιμοποιεί για να τον αποδώσει είναι λάδι, κάρβουνο, ακουαρέλα, σινική μελάνη, μουσαμάς και χαρτί, ενώ χρωματικά κυριαρχεί το μαύρο με αποχρώσεις του γκρι. «Ο άνθρωπος ζει, κινείται, ντύνεται και συμπεριφέρεται ορίζοντας την εικόνα του, άρα και την ταυτότητά του. Αυτή συνειρμικά δεν εισπράττουμε και αποδεχόμαστε; Μέσα σ’ αυτό το “φαιδρό πλάνο” της ψεύτικης ευμάρειας δεν έχει “εντοιχιστεί” όλα αυτά τα χρόνια, ζώντας την ψευδαίσθηση του “εγώ”; Τι  γίνεται λοιπόν, όταν το “background” που πιστοποιεί την ανθρώπινη οντότητα, καταρρέει; Τι απομένει; Ίσως τελικά, ο ίδιος ο άνθρωπος;…», εξηγεί η καλλιτέχνις.

Με τις εξπρεσιονιστικές πινελιές της, η Γιάννα Σιδέρη αναζητά τον άνθρωπο απελευθερωμένο από κάθε υποκρισία, παλεύει να τον αποδομήσει και να τον ορίσει, με όλη την πολυπλοκότητά του, όχι μόνο σαν εικόνα, αλλά σαν ψυχική οντότητα, με υπόσταση στον χωροχρόνο.

Επιμέλεια έκθεσης  Εύα Μπέη

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 15 Μαΐου  2013, ώρα 19.30

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων:  Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028

Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής                                          

 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  – Σάββατο:  10.00 –20.00, Κυριακή  10.00 – 14.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.