Σιδέρη2

Την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Γιάννας Σιδέρη, με τίτλο «Ένδον σκάπτε», φιλοξενεί στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων -από 15 έως 26 Μαΐου 2013- ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τα «Νέα της Τέχνης», στο πλαίσιο της υποστήριξης των νέων καλλιτεχνών.

Περίπου εξήντα έργα αποτυπώνουν την εξελικτική προσπάθεια δέκα χρόνων δουλειάς και πειραματισμού. Στο επίκεντρο του έργου της ο άνθρωπος και τα μέσα που χρησιμοποιεί για να τον αποδώσει είναι λάδι, κάρβουνο, ακουαρέλα, σινική μελάνη, μουσαμάς και χαρτί, ενώ χρωματικά κυριαρχεί το μαύρο με αποχρώσεις του γκρι. «Ο άνθρωπος ζει, κινείται, ντύνεται και συμπεριφέρεται ορίζοντας την εικόνα του, άρα και την ταυτότητά του. Αυτή συνειρμικά δεν εισπράττουμε και αποδεχόμαστε; Μέσα σ' αυτό το “φαιδρό πλάνο” της ψεύτικης ευμάρειας δεν έχει “εντοιχιστεί” όλα αυτά τα χρόνια, ζώντας την ψευδαίσθηση του “εγώ”; Τι  γίνεται λοιπόν, όταν το “background” που πιστοποιεί την ανθρώπινη οντότητα, καταρρέει; Τι απομένει; Ίσως τελικά, ο ίδιος ο άνθρωπος;...», εξηγεί η καλλιτέχνις.

Με τις εξπρεσιονιστικές πινελιές της, η Γιάννα Σιδέρη αναζητά τον άνθρωπο απελευθερωμένο από κάθε υποκρισία, παλεύει να τον αποδομήσει και να τον ορίσει, με όλη την πολυπλοκότητά του, όχι μόνο σαν εικόνα, αλλά σαν ψυχική οντότητα, με υπόσταση στον χωροχρόνο.

Επιμέλεια έκθεσης  Εύα Μπέη

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 15 Μαΐου  2013, ώρα 19.30

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων:  Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028

Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής                                          

 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  – Σάββατο:  10.00 –20.00, Κυριακή  10.00 – 14.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ημερομηνία: 
Τετ, 15/05/2013 - 10:00 - Κυρ, 26/05/2013 - 20:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.